Petr Franěk 62 let


Petr Franěk se narodil 5. října roku 1961 v Praze. Je bratrem herce Ivana Fraňka. Svojí kariéru začal u amatérských divadelních souborů. Díky nim nastoupil na profesionální hereckou dráhu v Plzni. Pak vystřídal řadu angažmá. Hrál v Příbrami, Chebu, Zlíně nebo Olomouci.

Svojí premiéru u hraného filmu si odbyl v českém kriminálním thrilleru SAMETOVÍ VRAZI z roku 2005. Objevil se také ve filmu HODINU NEVÍŠ... kde si zahrál po boku svého bratra Ivana a filmu Alice Nellis MAMAS & PAPAS, kde hrál roli vytíženého manžela Zuzany Bydžovské. V současné době se i nadále věnuje filmu i divadlu. Hraje v divadlech  Rity Jasinské a Divadle Neklid.


5.10.1961
Plzeň, Československo
Petr Franěk csfd

Bůh nepřítelJak si nevzít princeznuHodinářův učeňDobrodruziJan HusCyril a Metoděj – Apoštolové SlovanůHořící keřKlauniOkresní přebor - Poslední zápas Pepika HnátkaMamas & PapasHodinu nevíš...Sněženky a machři po 25 letechCesta do Vídně a zpátkyJasnovidecTo se vysvětlí, soudruzi!AgrometalMísto zločinu České BudějoviceDáma a KrálHořký světHvězdy nad hlavouLajnaMarie TereziePoldaPřípad RoubalHerecModrý kódMísto zločinu OstravaSpecialistéZrádciPrincip slastiSeverVodník


Aktualizace osobnostního profilu Petr Franěk: 26.4. 2024 01:26