Dušan Urban 52 let


Dušan Urban je český herec a režisér. Po střední škole absolvoval herectví na brněnské JAMU v roce 1994. Hned po studiu nastoupil do angažmá do souboru činohry Moravského divadla v Olomouci. Odehrál zde role, jako Chlestakov, D'Artagnan, Lenský („Oněgin“), Andrej („Tři sestry“) a mnoho dalších.

V roce 2017 se pustil do divadelní režie, kdy v ostravském divadle Mír zrežíroval hru „Bůh Masakru“. Ve filmu a v televizi se objevuje v menších rolích. Větší prostor dostal v roce 2005 ve filmu Sametoví vrazi a minisérii Spravedlnost.


17.4.1972
Brno, Československo
Dušan Urban csfd

Stockholmský syndromDvě nevěsty a jedna svatbaPovídky z městského parkuPestré vrstvyDoktor pro zvláštní případySametoví vraziOdznak VysočinaPolicie ModravaStíny v mlzeMísto zločinu OstravaSestřičky Modrý kódModrý kódSpecialistéSpravedlnostKosmoKriminálka AndělOrdinace v růžové zahraděČetnické humoreskyLežáky 42ŠpinarkaHeda Gablerová: Teorie dospělostiMaryšaSpalovač mrtvolŠkola základ životaPetrolejové lampyScapinova šibalstvíDivoká kachnaNa Větrné hůrce1984Evžen OněginPřijď království tvé


Aktualizace osobnostního profilu Dušan Urban: 11.11. 2023 05:10