Jodie Whittaker 41 let


Celým jménem Jodie Auckland Whittaker je známá anglická herečka, divadelnice, dabérka a rozhlasová herečka, která vystudovala na Guildhall School of Music and Drama.

Od tohoto okamžiku se Jodie Whittaker pravidelně v různých obměnách objevovala jak na obrazovkách televizorů, tak na plátnech kin. Kupříkladu v úspěšném filmu Útok na věžák z roku 2011, kde si zahrála po boku herce Johna Boyega roli Samanthy Adams, za níž byla nominována na Fangoria Chainsaw Awards v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli. V roce 2013 pak získala podstatnou roli Beth Latimer v televizním seriálu Broadchurch stanice Netflix, v níž se objevovala po více jak čtyři roky.

V neposlední řadě je téže třeba říci, že roku 2017 dne 16. 7. bylo při finále Wimbledonu slavnostně oznámeno, že se stává 13. Doctorem Who v seriálu Pán času (2005). Tímto krokem nejenom zanesla do celkového seriálu dost podstatnou změnu, avšak téže se stala i součástí rozsáhlého universa, který se datuje již od roku 1963.

Jodie Whittaker se i nadále věnuje hraní, a to ať už na plátnech kin, tak i na obrazovkách televizorů. Žije ve Velké Británii v Anglii společně se svým manželem, hercem Christianem Contreras.


3.6.1982
Skelmanthorpe, West Yorkshire, England, Velká Británie
Jodie Whittaker csfd

Doctor Who: Twice Upon a TimeJourneymanAdult Life SkillsGet SantaČerné mořeJak je, Cartere?AshesGood VibrationsA Thousand Kisses DeepJeden denThe Night WatchÚtok na věžákKidOllie Kepler's Expanding Purple WorldRoyal WeddingIrská odplataKolej Sv. Trajána 2: Legenda o zlatu rodu FrittonůLabutí píseň: Příběh Occiho ByrnaWhite WeddingGoodSpalující vášeňZabití Thomase HurndallaHolky z naší školkyThis Life + 10VenušeOne NightČasPán časuBroadchurchVěřte mi


Aktualizace osobnostního profilu Jodie Whittaker: 5.11. 2023 21:47