Claudia Vašeková 57 let


Claudia Vašeková se narodila v Bratislavě. Vyrůstala v divadelním prostředí, otec skvělý slovenský divadelní a filmový herec Július Vašek, matka sólistka baletu SND Gabriela Vašeková a teta herečka Elena Zvaríková-Pappová odmala formovali její vztah k umění. Od osmi let navštěvovala Dětskou rozhlasovou dramatickou družinu DRDD u Slovenského rozhlasu a posléze divadelní soubor LUDUS, díky kterým se všestranně věnovala divadlu, rozhlasu, dabingu a filmu.

Ve filmech jsme ji mohli vidět ve filmové prvotině Petra Václava Marian, ve František je děvkař, Bobule, Hořící keř či Šarlatán Agnieszky Holland. Také se objevila v epizodních rolích v seriálech Spadla z nebe, Zdivočelá země, První republika nebo Případ Roubal. V seriálu Náměstíčko Jaroslava Hanuše si zahrála roli Alžběty. Díky své němčině a angličtině si zahrála i ve filmech a seriálech zahraničních produkcí, a to Mission: Impossible IV, Pohřešovaný nebo Walpurgisnacht. V roce 2019 díky argentinskému režisérovi Marianu Cabacovi a jeho krátkému filmu Sonntag získala ocenění Best supporting actres na festivalech krátkých filmů Indie Short film festival a Independent Short film festival v Los Angeles.

V posledních letech se věnuje koučování dětí nebo neherců na filmových projektech české a zahraniční provenience nebo koučování němčiny českých nebo zahraničních herců, mimo jiné Helen Hunt, Paula Rudda, Alfieho Allena, Vici Kerekes, Judit Bárdos nebo Alexandry Borbély. Její hlas můžete slyšet v nesčetném množství reklamních spotů.


1.9.1966
Bratislava, Československo
Claudia Vašeková csfd

Poslední závodAtlas ptákůLudwig van BeethovenZraněná srdceZlatý podrazMezihra v PrazeZemský soud - Příběh jedné rodinyTenkrát v rájiDítě číslo 44Jen my víme kdeHořící keřMission: Impossible - Ghost ProtocolBobuleDaleko do NashvilluFrantišek je děvkařPraha - Železná oponaZamilovaný knězNalezený rájHříšná holkaKdyž děda miloval Ritu HayworthovouVlci ve městěAni málo, ani moc…Pražský duetZdivočelá zeměMarianPinocchiova dobrodružstvíPohádka o nejšťastnějším královstvíGiorginoValikaPortrét chlapcaSrdcePopletaPacho, hybský zbojníkDo zbrane, kuruci!SOKO LinzSvětlo nadějeVítězPolicie ModravaPoslední světloPozadí událostíTotemsZemě zločinuŠpunti na cestěPřípad RoubalSpecialistéZločiny Velké Prahy


Aktualizace osobnostního profilu Claudia Vašeková: 31.10. 2023 01:49