Denis O'Hare 62 let


Denis Patrick Seamus O'Hare se narodil 16. ledna r. 1962 v Kansas City v Missouri, dětství ale prožil ve státě Michigan na na severovýchodním pobřeží USA. Díky své matce byl veden k hudbě - byla hudebnice a působila v církevním sboru. On sám pak jako teenager zpíval ve školním sboru. Maturoval na Brother Rice High School r. 1980. téhož roku se rozhodl pro studium herectví na Chicagské Northwestern University. V Chicagu pak strávil 12 let jako divadelní herec, než se rozhodl zkusit štěství v New Yorku.

V televizi debutoval r. 1993, avšak v 90. letech ho role v TV spíše míjely. Když pak r. 2003 přišla role ve filmu 21 GRAMŮ, znamenalo to průlom v jeho kariéře. Od té doby se začal objevovat ve filmech (např. SOUKROMÁ VÁLKA PANA WILSONA, MILK, MICHAEL CLAYTON) a jako „Special Guest Star“ seriálech. Známe ho z BROTHERS AND SISTERS, GOOD WIFE, CSI: MIAMI. American Horror Srtory“, ale proslavil se především jako ďábelský vampír Russell Eddington z True Blood.

Daří se mu i v osobním životě – je ženatý s hercem Hugo Redwoodem a adoptovali spolu chlapečka.


17.1.1962
Kansas City, Missouri, USA
Denis O'Hare csfd

Tiché místo: První denButterfly in the TypewriterNekonečná bouřeDr. Seuss' the Grinch MusicalEffacer l'historiquePozdravy od vrahaBottom of the 9thLate NightRevoluce bude!StehlíkSwallowDanger OnePrivate LifeProkletí Lizzie BordenovéSklenka na rozloučenouJeptiškaNebezpečná něhaArmáda jednohoFrom NowhereDěs po setměníPyramidaSoudceStejná srdceC.O.G.Klub poslední nadějeJ. EdgarOrel Deváté legieNa hraně temnotyAngličan v New YorkuDvojí hraMaggie HillNávrhNěco na těch mužích jeBaby MámaKaranténaMilkMladý Indiana Jones: Nový vítrRakeťáciTower, TheVýměnaDebatéřiHolky na hlídáníMichael ClaytonProbuzeníSoukromá válka pana WilsonaSíla srdceHalf NelsonStephanie DaleyAngelHeightsHra s nevěrouO princezně na hráškuProcitnutí v Garden State21 gramůNepovedený večírekHamletThe Acting ClassRiver RedSaint Maybe


Aktualizace osobnostního profilu Denis O'Hare: 11.11. 2023 04:37