Tami Stronach 51 let


Tami Stronach je izraelsko-americká tanečnice, choreografka a herečka. Její otec, David Stronach, uznávaný skotský archeolog, je proslulý zkoumáním vykopávek staré antické Persie. Vyučuje na Californské univerzitě v Berkeley. Když pracoval na vykopávkách v Teheránu, potkal izraelskou archeoložku jménem Ruth Vaadia. Krátce poté se tito dva archeologové vzali a později se narodila Tami, která je jejich druhým dítětem. V roce 1978 vypukla íránská islámská revoluce a rodina proto uprchla do Izraele, kde žila několik let. Poté se rodina přestěhovala do Ameriky, kde našel David místo na univerzitě jako profesor archeologie.

Tami se do tance velmi zamilovala, stala se členkou uznávaného izraelského tanečního spolku The Neta Dance Company. Sestavuje si i svou vlastní choreografii, např. k dílům "The Maid and the Marmalade" nebo k "Contain yourself, darling". V roce 2000 založila Tami vlastní taneční společnost "Tami Stronach Dance" a jezdí na turné po celém světě, zavítala i do Evropy nebo do Austrálie. Tami je držitelem mnoha ocenění za skvělé výsledky v oblasti choreografie, získala mnohonásobná udělení i od Brooklyn Arts Council a Manhattan Arts Council.

V roce 2008 se vrátila k herectví, ale neopustila ani zde svůj vášnivý koníček - tancování. Zatančila si před kamerou jako "Panenka z krámku kuriozit" v české muzikálové pohádce Fredy a Zlatovláska pod vedením režiséra Tomáše Krejčího. Na filmovém plátně tak mohla spolupracovat s českými umělci, jako jsou Lukáš Vaculík, Petra Černocká, či Iva Frühlingová. Jejím dalším filmem je opět český film režírovaný Tomášem Krejčím z roku 2014 - Poslední z Aporveru, kde vystupuje i Tomáš Klus nebo Nela Boudová.

Dne 30. 4. 2010 se vdala za Grega Steinbrunera a v lednu 2011 se jim narodila dcera. Tami mluví plynule několika jazyky, mezi než patří např. angličtina a hebrejština.


31.7.1972
Teherán, Írán
Tami Stronach csfd

Poslední z AporveruUltra LowFredy a ZlatovláskaNekonečný příběhLife After the NeverEnding StoryNekonečný příběh Posledního z Aporveru60 Millionen für Phantásien - Wie die 'unendliche Geschichte' ins Kino kamThe Grindhouse Radio


Aktualizace osobnostního profilu Tami Stronach: 3.11. 2023 05:27