Cliff Simon (1962 - 2021)


Cliff Simon se narodil 7. záři 1962 v Johannesburgu. V roce 1975 spolu s rodiči emigroval do Velké Británie, kde vystudoval školu. Po studiích se rozhodl vrátit zpět do Jižní Afriky, kde sloužil u letectva. Po dvouleté službě začal pracovat v Evropě jako profesionální model a tanečník a rok účinkoval v Moulin Rouge v Paříži jako tanečník a náhradník za hlavního zpěváka.

Hrál malou roli v americkém seriálu NASH BRIDGES. Nicméně, nejvíce se proslavil svým ztvárněním goa'ulda Ba´ala, v seriálu STARGATE SG-1. Díky kombinaci okouzlujícího charizmatu padoucha a rozpustilému smyslu pro humor se stal divácky velmi oblíbeným "záporákem", díky tomu, jeho postava setrvala v seriálu po 5 sérií. V roce 2008 se objevil ve filmu STARGATE: CONTINUUM, opět v roli Ba´ala. Prozatím je to jeho poslední herecký počin.

Mimo herectví se také věnoval plavání ( v roce 1984 se kvalifikoval na Olympijské hry v Los Angeles ), gymnastice a modelingu.


7.9.1962
Johannesburg, Jihoafrická republika
9.3.2021
Topanga, California, USA
Cliff Simon csfd

Project Eden: Vol. IHvězdná brána: NávratOperace Delta Force 5: ExplozeCastle na zabitíNámořní vyšetřovací služba: New OrleansTakoví normální AmeričanéNámořní vyšetřovací službaNámořní vyšetřovací služba L. A.24 hodinMr. & Mrs. BloomHvězdná bránaDetektiv Nash BridgesVražedné pobřežíEgoli: Place of GoldLand of the Free: Out of the ShadowsLand of the Free: Animal Trafficking RedefinedHvězdná brána: Příběh jednoho fenoménuThe Long DigInto the Unknown


Aktualizace osobnostního profilu Cliff Simon: 19.11. 2023 13:33