Peter Hedges 61 let


Nadaný režisér a hlavně scénárista Peter Hedges započal svoji uměleckou dráhu jako divadelní herec a občasný režisér na Valley High School v jeho rodné Iowě a poté v North Carolina School of Arts.

Nedá se říci, že by Hedgese herectví nebavilo, avšak psaní vlastních her a vytváření těch nejlepších možných rolí pro své spolužáky začalo postupně převládat, a proto se po ukončení studia přestěhoval se sedmi svými kolegy (např. i Mary-Louise Parker) do New Yorku, kde založili vlastní divadelní společnost, pro kterou psal Hedges okolo tří let autorské hry a většinu jich i režíroval.

„Měl jsem pocit, že svět nutně nepotřebuje moje herectví, zato moje spisovatelské schopnosti se zužitkovat mohly.“

Roku 1991 jednu ze svých her vydal jako román pod jménem CO ŽERE GILBERTA GRAPEA a krátce na to byl požádán Lasse Hallströmem, aby ji zkusil adaptovat pro film a nahradil si touto zkušeností filmovou školu. Pro hlavní roli zamýšlel původně Hedges Rivera Phoenixe, avšak televizní herec Johnny Depp byl románem tak nadšený, že se upsal projektu ještě před tím, než byl scénář hotový. Roční produkce filmu byla pro Hedgese utrpením, avšak zároveň i obrovskou možností, jak získat rychlé a neocenitelné zkušenosti v oblasti filmu. Přesto, že u psaní románu a her zůstal, rozhodl se Hedges pokračovat ve vytváření lukrativních scénářů, aby si tak mohl otevřít cestu k potenciální vysněné režii.


6.7.1962
Des Moines, Iowa, USA
Peter Hedges csfd

The Same StormBen Is BackNeobyčejný život Timothyho GreenaŽivot podle DanaVečeře s AprilJak na věcMapa mého světaCo žere Gilberta GrapeaOrdinary JoeLittle SisterSammyFront Row Flynn


Aktualizace osobnostního profilu Peter Hedges: 11.11. 2023 18:15