Réka Dérzsi 40 let


Narodila se 2. března 1984 v Bratislavě a celé dětství prožila na rodném Slovensku. V šesti letech se začala věnovat nejen baletu, ale i folklóru a modernímu tanci. Následovaly různé kroužky jako např. loutkoherectví, dramatický, či recitační kroužek, díky kterým se již v útlém věku seznámila s divadlem a účastnila se různých amatérských festivalů na Slovensku i v Maďarsku.

Již během studia hrála v různých televizních seriálech, ale první velká role přišla těsně před absolutoriem ve filmu Lištičky. Za roli Alžběty byla nominovaná na Slovenskou národní filmovou cenu - Slnko v sieti, a oceněná cenou PRIX Best Actress na Rouen Nordic Film.

Po ukončení vysoké školy působila jednu sezonu v Městském divadle v Žilině. V roce 2010 se přestěhovala do Prahy. Následovaly role v koprodukčních filmech a seriálech jako Zlodeji detí nebo Tannbach, kde si zahrála vedle herců jako Heiner Lauterbach nebo Martina Gedeck. V současné době ji diváci mohou vidět ve Švandově divadle v Praze, kde hostuje v inscenacích Pankrác 45, Cry baby cry a Popeláři.


2.3.1984
Bratislava, Československo
Réka Dérzsi csfd

Už tě nemám rádJiná smečkaKryštofMuž se zaječíma ušimaŠtěstí je krásná věcTlumočníkTomanLištičkyNedodržený slibSpecialistéPoraženíKrejzoviSestričkyBritanniaDabing StreetPoldaSkutečné příběhyTannbach - vesnice na dělící čářeHelen DornOchránciPravdivé príbehy s Katkou BrychtovouZlodeji detíDr. DokonalýAféryNesmrtelníSekerovciOrdinácia v ružovej záhradeNajväčšie kriminálne prípady SlovenskaPatologOdkud spadla letuška?Den jednoho herce


Aktualizace osobnostního profilu Réka Dérzsi: 11.11. 2023 17:15