Austin Stevens 73 let


Austin James Stevens se narodil 15. května 1950 v Pretorii v Jihoafrické republice. Zájem o zvířata projevil už ve svých 12 letech a ve věku 16 let získával zkušenosti chovem jedovatých i nejedovatých plazů. Jeho největší vášní jsou bezpochyby hadi. Svým netradičním přístupem k nebezpečným zvířatům a manipulací s nimi připomíná Steva Irwina.

Jeho náklonnost k hadům přitahovala pozornost Transvaal Snake Park v Jižní Africe (hadí park). Po řadě herpetologických školení zaujal pozici správce plazů, při které dohlížel na péči a chov více než 100 plazů a veřejně o nich přednášel. Zůstal zde šest let a natočil své první televizní vystoupení o plazech. Po odchodu z Trasnvaal Snake Park vycestoval do Německa, aby pomohl zlepšit chod v ústavu Nordharzer Schlangenfarm, specializovaného na plazy.

Poté pracoval v Hartbeespoort Dam Snake and Animal Park, v největší soukromé instituci s plazy v Jihoafrické republice. V této době se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů pod názvem "snake sit-in". Žil 107 dní se 36 jedovatými hady, včetně Mamby černé, ve skleněné místnosti o velikosti pouhých několika málo metrů. Důvodem bylo získání finančních prostředků pro zakoupení Gorily horské pro samce Kaisera. Tento rekord nebyl zatím překonán. Následně přesídlil do Namibie, která ho zaujala svou pouští s rozsáhlými otevřenými prostory. Napsal mnoho článků a fotografoval krajinu i zvířata. V roce 1992 vydal svou první knihu "Snakes In My Bed".

Austinův zájem o fotografování divokých a často nebezpečných zvířat vedl až k jejich natáčení. Jeho první film byl o hadech a nesl název Die Natur der Schlange. Byl nominován na cenu FRAPNA na 14. mezinárodním filmovém festivalu v Grenoblu ve Francii (14th Grenoble International Film Festival of Nature and Environment). Později natočil Dragons of the Namib čili Chameleoni - Pouštní draci. Po dotočení snímku o chameleonech se věnoval filmu Seven Deadly Strikes čili Sedm smrtelných útoků. Ten sklidil velký úspěch a poté se pustil do natáčení seriálu Snakemaster čili Austin Stevens - Pán hadů, který natáčel mezi lety 2002 a 2005. Vzniklo 13 dílů a většina z nich se týká smrtelně jedovatých hadů. V padesáti letech běhá za hady, závodí s varany, plave s jedním z nejjedovatějších hadů na světě nebo chytá jedovaté hady do rukou. Po dokončení seriálu se Austin vrátil k psaní a fotografování. V květnu 2007 napsal druhou knihu "The Last Snakeman" a v srpnu téhož roku začal natáčet Austin Stevens Adventures 2. Tento seriál má 12 dílů a zahrnuje další divoká zvířata z celého světa. Seriál byl dokončen v říjnu 2009. Austin byl v roce 2009 nominován na cenu "Canada's 24th Annual Gemini Awards" a získal další ocenění "Best Host of Interviewer in a General/Human Interest Series" za snímek In search of Armoured Giants ze seriálu "Austin Stevens Adventures 2". Tento seriál byl nominován na cenu "Best General/Human Interest Series". Později začal pracovat na své třetí knize s titulem "Snakemaster", kterou vydal v červnu 2014.


19.5.1950
Pretoria, Jihoafrická republika
Austin Stevens csfd

Austin Stevens: Nejnebezpečnější...Dobrodružství Austina StevenseChameleoni - pouštní draciHledání královské kobryHledání obrovské anakondyAustin Stevens - Pán hadůNejlepší úlovky Austina StevenseSedm smrtelných útokůThe Tony Danza Show


Aktualizace osobnostního profilu Austin Stevens: 30.3. 2024 10:13