Fernando Meirelles 68 let


V roce 1980 založil se svými přáteli filmové studio, které se jmenovalo Elektronic Glance. Toto studio přineslo značné obrození v brazilské televizi. O devět let později, v roce 1989, vymyslel a zrežíroval seriál pro děti Ra-Tim-Bum. Seriál měl 190 dílů a Meirelles s ním vyhrál zlatou medaili na New Yorském filmovém festivalu. Mimo této medaile i mnoho jiných ocenění.

Svůj první celovečerní film natočil v roce 1997 který se jmenoval Menino Maluquinho. O rok později k němu natočil pokračování. V roce 2000 se spojil s režisérem Nando Olivalem a natočil film Domésticas. V přímém překladu to znamená Služky. Tento film byl vybrán do soutěže na Mezinárodním filmovém festivalu v Rotterdamu.

V roce 2002 se pustil do spolupráce s Katiou Lund a natočil celovečerní snímek Město Bohů (Cidade de Deus). Přineslo mu to nominaci na oscara za nejlepší režii.Film byl nominován na nejlepší filmovou adaptaci, nejlepší kameru a střich. Po celém světě vyhrál film přes 50 různých cen.


9.11.1955
São Paulo, Brazílie
Fernando Meirelles csfd

Dva papežovéRio, Eu Te Amo360Som e Fúria - O FilmeSlepotaNepohodlnýMěsto bohůSlužkyMenino Maluquinho 2: A AventuraSugarSympatizantLegalizaceFelizes Para Sempre?Os ExperientesSom e FúriaCidade dos HomensOlhar EletrônicoMarly NormalLOH 2016 Rio de Janeiro: Slavnostní zahájeníGolden Gate (Palace II)Palace IISedm vězněnýchL'avampostoO Sentido da VidaJosé a PilarBrasil AnimadoNessun nome nei titoli di codaPassagesLado B: Como Fazer um Longa Sem Grana no BrasilHollywood InsiderClose Up with the Hollywood ReporterBokura no džidaiThe 63rd Annual Golden Globe Awards 200676. Annual Academy AwardsHollywoodská setkáníEl Magacine


Aktualizace osobnostního profilu Fernando Meirelles: 25.2. 2024 00:11