Kasia Adamik 51 let


Keď sa narodíte do rodiny, kde režíruje mama, otec aj teta, asi bude ťažké skončiť inak, než na režisérskej stoličke. Aj keď Kasia pôvodne režisérkou byť nechcela a v roku 1993 vyštudovala komiksové umenie na Inštitúte St. Luc v Bruseli.

V roku 2002 prežila svoj hollywoodsky sen, keď dostala možnosť režírovať vlastný debut. Čierna nezávislá komédia Bark! (Štekot) si vyslúžila priaznivé kritiky a prestížny filmový časopis Variety zaradil Kasiu medzi desať najlepších mladých umelcov roka.

V poslednom období presunula svoje režisérske aktivity do rodného Poľska. Režírovala niekoľko epizód TV seriálu Ekipa a v minulom roku mal premiéru jej druhý celovečerný film Boisko bezdomnych o skupine poľských bezdomovcoch, ktorí sa s úspechom zúčastnili na majstrovstvách sveta bezdomovcov vo futbale. Kasia však naďalej pracuje aj v USA ako storyboardová výtvarníčka. Spolupracovala napríklad na filme Catwoman s Halle Barryovou.


28.12.1972
Warszawa, Województwo mazowieckie, Polsko
Kasia Adamik csfd

Erotica 2022AmokPřes kosti mrtvýchJánošík - Pravdivá historieBoisko bezdomnychKdo to štěká?No EscapeDémoni KrakovaNezvěstnáWataha1983Krew z krwiGłęboka wodaTerapie (Polsko)Układ WarszawskiStrážce svědomíPitbull


Aktualizace osobnostního profilu Kasia Adamik: 4.12. 2023 07:42