Tereza Hofová 44 let


Narodila se v Ostrově nad Ohří, ale vyrůstala v Praze, dnes žije střídavě v Reykjavíku a v Praze.

Po maturitě byla přijata na DAMU, obor činoherní herectví, kde absolvovala v dnes již kultovních „Polaroidech“ či „Zločinu a trestu“ jako představitelka Soni. Po absolutoriu nastoupila do Švandova divadla na Smíchově, poté odešla za větším punkem do Činoherního studia, kde se výrazně zapsala například jako Marla Singerová v legendárním „Klubu rváčů“.

Cestovatelská vášeň ji odvála až do dalekého Reykjavíku, kde rok na vlastní pěst žila a o pár let později i porodila dceru. Island se stal jejím druhým domovem a neodmyslitelnou tvůrčí inspirací, kterou ji obecně cesty a jiné kultury přinášejí.

Ve své současné divadelní tvorbě vystupuje již více autorsky; její česko islandská spolupráce, spolu s Kamilou Polívkovou, na projektu Skugga Baldur ji vynesla cenu Divadelních Novin a nominaci na Cenu Divadelní kritiky za ženský herecký výkon v sezóně 2015/16. Tento divadelní monolog nastudovala i v angličtině a úspěšně několikrát prezentovala na Islandu. Dalším jejím autorským projektem je jevištní interpretace románu „Do Tmy“ ve Venuši ve Švehlovce. Není součástí žádné divadelní company, ale je úzce spjata se Studiem Hrdinů, tvorbou Kamily Polívkové či Miroslava Bambuška.


24.11.1979
Ostrov, Československo
Tereza Hofová csfd

O malých věcechA pak přišla láska...Běžná selháníVražedné stínyJako letní sníhLidi krveMůj život s Bohuslavem MartinůBůh s námi - od defenestrace k Bílé hořeDomestikKlub osamělých srdcí...a bude hůřAni svatí, ani anděléDáma a KrálZločiny Velké PrahyKapitán ExnerMordpartaSpecialistéSvět pod hlavouŽivot a doba soudce A. K.Já, MattoniMamonVšechny moje láskyČeské stoletíOrdinace v růžové zahraděKriminálka Anděl


Aktualizace osobnostního profilu Tereza Hofová: 7.3. 2024 17:28