Gianfranco Barra 84 let


Gianfranco Barra je rodák z Říma, kde poprvé spatřil světlo světa 5. dubna 1940. Gianfranco se ve světě filmu pohybuje od sedmdesátých let minulého století a na svém kontě má zatím něco okolo stovky rolí ve filmu a televizi.

V úspěšné komedii NEBOŽTÍCI PŘEJÍ LÁSCE (1972), jsme ho mohli vidět v roli Bruna. Malou roli dostal také v filmu, který má na svém kontě padesát dva různých nominací (včetně Oscara) a devět obdržených cen. Jedná se o hollywoodský trhák TALENTOVANÝ PAN RIPLEY (1999) s Mattem Damonem, Gwyneth Paltrow a dalšími hvězdami. Toto natáčení bylo pro Gianfranca jedním z velkých zážitků. V tomto filmu hrála mimo jiné také Cate Blanchett a znovu se s ní setkává v roce 2002 v dramatu NEBE. Zde si zahrál roli nadporučíka. V roce 1977 se režiséři Dino Risi, Eltore Scola a Mario Monicelli „pustili“ svou satirou do kritiky tehdejší společnosti a lidských vlastností. V tomto herecky velmi dobře obsazeném povídkovém filmu NOVÁ STRAŠIDLA, dostal svou příležitost i Gianfranco, a to jako mafián. Na opačné straně jako policista se objevil v mnoha filmech, jako jsou například IL SINDACALISTA (1972), L´ARBITRO (1974), FICO D´INDIA (1980), ASSASSINIO AL CIMITERO ETRUSCO (1982). Nejčastěji ho můžeme spatřit v komediích a jednou z nejúspěšnějších se stala roku 1973 komedie Franca Brusatiho CHLÉB A ČOKOLÁDA s Ninem Manfredim. Zde ztvárnil Gianfranco roli „Turka“.

Příchodem osmdesátých let se jeho jméno pojí se jménem Vanzina. Je jedním z herců, které do svých filmů obsazují bratři Enrico a Carlo. Jedná se například o filmy ECCEZZZIUNALE…VERAMENTE (1982), SAPORE DI MARE (1983) či LA PARTITA (1988). Jejich otec Steno, Gianfranca zase například obsadil do u nás dobře známé komedie BANÁNOVÝ JOE (1982) s Budem Spencerem. Zde vytvořil Gianfranco roli Torsilla. Kromě komedií dostal i několik rolí dramatických. Například roku 1991 ve filmu IL MURO DI GOMA roli ministra.

V televizi hrál například starostu Bellucciho v kultovním seriálu z malé italské vesničky DIO VEDE E PROVVEDE (1996-1998). Na konci devadesátých let, Gianfrancova kariéra pokračuje v další televizní minisérii BARON (1995) a následně POSITANO (1996). Zatím nejnovějšími snímky jsou LA PASIONE (2010) a ve stejný rok snímek ALICE, kde získává roli otce.


5.4.1940
Řím, Lazio, Itálie
Gianfranco Barra csfd

AliceNikdy nezapomenuNoční můra od vedleVečeře s tou pravouCo tady sakra dělám?La contessa di CastiglioneTerapia RooseveltIl pranzo della domenicaNebeRavanello pallidoVila na kopciVola SciusciùO kolečko vícTalentovaný pan RipleyŠpinavé šatyPassaggio per il paradisoClasse mista 3AItalské námluvyMiracolo italiano18000 giorni faGiovanni FalconeNel continente neroHladové krkyLa corsa dell'innocenteMedvídek ArthurIl Muro di gommaZproštěn vinyCo když to zjistí Gargiulo?Domani accadràPartita, LaCoda del diavolo, LaGianburrascaLa pulce nell'orecchioSapore di mareSapore di mare 2 - un anno dopoTifoso, l'arbitro e il calciatore, IlZero in condottaAmiche mieAssassinio al cimitero etruscoBanánový JoeEccezzziunale... veramenteGiggi il bulloGiovani, belle... probabilmente ricchePierino colpisce ancoraLev pouštěCukr, med a feferonkaFico d'IndiaLa poliziotta della squadra del buon costumeTygřiceInsegnante viene a casa, L'Altra metà del cielo, L'Dvojí zločinLa vergine, il toro e il capricornoNová strašidlaDámy a pánové, dobrou nocGianluca a LuigiLa professoressa di scienze naturaliSpogliamoci così senza pudorLa Mazurka del barone, della santa e del fico fioroneLa polizia accusa: il servizio segreto uccide


Aktualizace osobnostního profilu Gianfranco Barra: 19.11. 2023 13:46