Joe Flaherty 82 let


Joseph O'Flaherty je americký komediální herec s kanadským občanstvím, který je u nás nejlépe známý ze seriálu MACHŘI A ŠPRTI Judda Apatowa, kde si zahrál otce rodiny Weirových.

Mezi jeho u nás známé filmy patří například RIVALOVÉ, kde otravoval postavu Adama Sandlera, ZPRÁVAŘ: PŘÍBĚH RONA BURGUNDYHO, kde si zahrál sexistického šéfa televize kde se postava Christiny Applegate uchází o první místo, ale jeho scény byly vystřiženy, DETROIT ROCK CITY, kde si zahrál faráře anebo kultovní NÁVRAT DO BUDOUCNOSTI 2, kde si zahrál doručovatele, který předá 70 let starý dopis profesora Browna, Marty McFlyovi. Na základě této role se objevil v její variacích v několika epizodách seriálu FAMILY GUY. K jeho památným epizodním rolí jistě patří například rozvedený zubař, který musí opravit zuby Ala Bundy ve čtvrté epizodě 4. série ŽENATÉHO SE ZÁVAZKY. Jako otec McAndrew, farář v kostele, který navštěvují Heffernanovi v seriálu DVA Z QUEENSU. V roce 2001 namluvil postavu Hoofta v animovaném THE LEGEND OF TARZAN, zde si oprášil i zpěv.

Mezi jeho scénáristické počiny patří mimo SCTV také televizní filmy REALLY WEIRD TALES z roku 1987, PARTNERS IN LIFE zr oku 1990 a MY HUSBAND'S SECRET LIFE a ze seriálů 6 dílu MANIC MANSION (z kterých drtivou většinu režíroval a kde se Dr. Freda Edisona) a po epizodě CBS SUMMER PLAYHOUSE a MORTON AND HAYES, kde si v téže epizodě zahrál zločince.

Joe Flaherty má dvě děti s exmanželkou Judith se kterou byli svoji 20 let. Syna Gabriela a dceru Gudrun, která je herečka. Má také dva bratry Davida a Paula, kteří působí jako komediální scenáristé a spolupracovali s Joem v SCTV. Nyní Joe žije v Hamiltonu ve státě Ontáriu v Kanadě. Na základě spjatosti jeho života s Kanadou si zahrál člena imigračního odboru kanadské jízdní policie v seriálu ZLATÁ SEDMDESÁTÁ.


21.6.1941
Pittsburgh, Pennsylvania, USA
Joe Flaherty csfd

I, Martin Short, Goes HomeLetní kempThe Dead BeatThis Is My FriendBláznivé VánocePhil the AlienRio LocoU nás na farměZprávař: Příběh Rona BurgundyhoPolicajti na baterkyThe True Meaning of Christmas SpecialsUlejváciFreddyho úletThe Santa Claus BrothersDetroit Rock CityKmotrův psychiatrNesprávný mužDogmaticRivalovéSnowboardová akademieFamily Reunion: A Relative NightmareStuart Saves His FamilyJe bezva bejt čuněBack to the BeanstalkHledání zázrakůI, Martin Short, Goes HollywoodKdo je Harry Crumb?Návrat do budoucnosti IIWedding BandZávodní horečkaInseminátorReally Weird TalesVnitřní vesmírDave Thomas: The Incredible Time Travels of Henry OsgoodKlub rájZtřeštěné létoSesame Street Presents: Follow That BirdJohnny DangerouslyKdyž chlap zešílíBy DesignHeavy MetalLampasyDouble NegativeNic osobníhoOjetá auta1941The Lady in RedAlex & the GypsyTunnel VisionDelancey Street: The Crisis WithinThe Blue KnightCall Me FitzGriffinoviAmerický táta


Aktualizace osobnostního profilu Joe Flaherty: 23.2. 2024 20:52