Johannes Heesters (1903 - 2011)


Heestersovo holandské jméno neklame: je holandského původu. Pochází z úřednické rodiny. Vychodil obecnou i měšťanskou školu a stal se pak bankovním úředníkem s přesně vymezeným služebním postupem. Tím mohla jeho kariéra skončit. Ale osud chtěl jinak. Heesters měl rád divadlo a rád zpíval. Zpíval jako kluk ve škole, pak v dětském sboru, na kůru, když byl větší i na jevišti jako herecký ochotník. Divadlo ho bavilo víc, než vysedávání v bance. Jednoho dne zasunul své obsáhlé účetní knihy do psacího stolu a řekl mu na shledanou. Odešel k divadlu.

Jeho hezký zjev zaujal filmové výrobce a byla s ním udělána zkouška do filmu SVÍCNY CÍSAŘOVY, který byl promítán i u nás. Líbil se a byl angažován Ufou na dvě léta. První svoji filmovou roli pro Ufu zahrál ve filmu ŽEBRAVÝ STUDENT v té době Johannes Heesters neznal jediného německého slůvka a musel se tedy slůvko k slůvku doslova nadřít německy. Po dvou letech práce již hovořil plynulou a bezvadnou němčinou. V Německu zdomácněl nejen jako filmový herec ( např. filmy : DVORNÍ KONCERT, KDYŽ ŽENY MLČÍ, GASPARONE, STÁLE JEN TY), ale i jako operetní zpěvák.


5.12.1903
Amersfort, Utrecht, Nizozemsko
24.12.2011
Starnberg, Bayern, Německo
Johannes Heesters csfd

Jeden a půl rytířeTheater: MomoTheo Lingen: Komiker wurde ich nur aus VersehenEin gesegnetes AlterGeschichten aus der Heimat - BlattschußZwei Münchner in Hamburg: Abschied von der IsarOtto - Der FilmDie Alten kommenLiebe bleibt nicht ohne SchmerzenTräume kann man nicht verbietenHochzeitsnacht im ParadiesPaganiniFrau bleibt eine Frau, Eine (Zehn Geschichten mit Lilli Palmer)Unsere liebste FreundinWenn die kleinen Veilchen blüh'nViktoria und ihr HusarEs kommt auf die Sekunde anDeutsche Schlagerfestspiele 1962Mein Bruder JacquesNicht zuhören, meine Damen!Junge Leute brauchen LiebeBesuch aus heiterem HimmelDie unvollkommene EheFrau im besten MannesalterNocturno im Grand HotelBühne frei für MarikaVon allen geliebt...und wer küßt mich?Heute heiratet mein MannMeine Schwester und ichOpernballBel AmiBel Ami, Der Frauenheld von ParisGestatten, mein Name ist CoxStern von RioDie Geschiedene FrauDie Jungfrau auf dem DachHab' ich nur deine LiebeLiebeskrieg nach NotenMěsíc je modrýSchlagerparadeIm weißen RößlDie CsardasfürstinProfessor NachtfalterTanz ins GlückHochzeitsnacht im ParadiesWenn eine Frau liebtLiebe FreundinWiener MelodienFrech und verliebtDie FledermausEs fing so harmlos anEs lebe die LiebeGlück bei FrauenGroßstadtmelodieKarneval der LiebeIllusionImmer nur-Du!Jenny und der Herr im Frack


Aktualizace osobnostního profilu Johannes Heesters: 29.2. 2024 01:46