Helena Čermáková 66 let


Zlínská herečka Helena Čermáková se před filmovou a televizní kamerou objevuje jen minimálně, ale díky dvojité aspiraci na Cenu Thálie (z toho jedné úspěšné) patří mezi významné osobnosti divadla. Narodila se v Brně, kde také po maturitě vystudovala herectví na JAMU. Souběžně účinkovala v amatérském divadle, krátce po dokončení studia také hostovala v Realistickém divadle Zdeňka Nejedlého v Praze.

Vytížení v mimopražském divadle omezuje Helenu Čermákovou v práci pro film a televizi. Na svém kontě má zatím jedinou filmovou roli (ARCHA PRO VOJTU, 2001), mezitím se ale objevila v několika televizních seriálech (RANČ U ZELENÉ SEDMY; ČETNICKÉ HUMORESKY). Televizní kamera zaznamenala také některá divadelní představní zlínského divadla s její účastí (SMRT HIPPODAMIE, 2007; MARYŠA, 2010). Kromě toho se Helena Čermáková věnuje práci v rozhlase (mimo jiné v Brně), účinkuje ale také v televizních reklamách. Další významnou aktivitou je pro ni recitační soubor Pegas, jehož byla zakládající členkou. Do rodného Brna se vrací také jako hostující herečka v HaDivadle, pravidelně vystupuje též na divadelních festivalech.


18.8.1957
Brno, Československo
Helena Čermáková csfd

ZátopekDomácí péčeJanek a AnežkaArcha pro VojtuČetníci z LuhačovicZnamení koněStrážce dušíČetnické humoreskyRanč U Zelené sedmySafari za kuchyňouRozsudekOsobní poplachMaryšaKrál LearSmrt Hippodamie1000Ztracené duše


Aktualizace osobnostního profilu Helena Čermáková: 21.3. 2024 13:24