Gustáv Řezníček 55 let


Jako jeden z mála herců má Gustav Řezníček to štěstí, že se jako umělec může uplatňovat nedaleko od svého rodiště. Narodil se v Otrokovicích, kde absolvoval základní školu i gymnázium, tehdy také získal první zkušenosti s herectvím, zatím amatérským, v rámci ochotnického souboru Racek. Po maturitě pokračoval ve studiu na JAMU v Brně, kterou dokončil v roce 1991. Mezitím hostoval v brněnském HaDivadle, kde nakonec po dokončení školy získal stálé angažmá. Našel tu uplatnění v moderně i klasice (Idiot), účinkoval také v muzikálu Hvězdy na vrbě, který se svého času v Brně těšil značné popularitě. Mezitím hostoval i na jiných scénách a objevil se i v muzikálu Bídníci uvedeném v roce 1992 v pražském Vinohradském divadle.

Díky divadelnímu angažmá mimo centra filmové a televizní tvorby nachází Gustav Řezníček před kamerou zatím jen malé uplatnění, poprvé se objevil ve filmu MRTVEJ BROUK (1998), hlavní roli hrál ve ZPRÁVĚ O PUTOVÁNÍ STUDENTŮ PETRA A JAKUBA (2000). Občas se objevuje v televizních seriálech (ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, 2005), televizní kamera zachytila také některá zlínská divadelní představení (SMRT HIPPODAMIE, 2007), příležitostně pracuje i pro dabing.


25.2.1969
Zlín, Československo
Gustáv Řezníček csfd

Muž, který stál v cestěZpráva o putování studentů Petra a JakubaMrtvej broukPřípady 1. odděleníModrý kódPolicie ModravaInspektor MaxHelenaLetištěOrdinace v růžové zahraděSilvánovciTo je vražda, napsalaRozsudekOsobní poplachJednou budem dálBaťa Tomáš, živýKrál LearSmrt HippodamieOstrov svobodyTarotBotyO poklad Anežky České


Aktualizace osobnostního profilu Gustáv Řezníček: 14.11. 2023 16:26