Mark Ruffalo 56 let


V roce 2002, krátce po dokončení filmu KÓD NAVAJO, mu byl diagnostikován mozkový nádor, který později vyústil v obrnu lícního nervu. Díky včasné diagnostikaci se MR brzy zotavil, takže jeho další film MUJ ŽIVOT BEZE MĚ (2003) nebyl o něm.

Počátky Ruffalovy herecké kariéry sahají k divadelním kořenům. Po přesídlení do San Diega dostal příležitost k umělecké seberealizaci, konkrétně v Divadelní Společnosti Orfeus, pro kterou psal hry, hrál i režíroval po po boku Kennetha Lonergana. Láska k divadlu vynesla Marku Ruffalovi Cenu Lucille Lortelové za nejlepší mužský herecký výkon ve hře TO JE TVOJE MLÁDÍ, spolupráce s Lonerganem nesla plody v podobě filmu NA MĚ SE MUŽEŠ SPOLEHNOUT (2000), nominovaného na 2 Oscary, kde si zahrál potřeštěného bratra Laury Linney. Ruffalo za svůj výkon ve filmu získal New Generation Award, udělovanou Asociací Filmových Kritiků, cenu za Nejlepší herecký výkon na Montrealském filmovém festivalu a Independent Spirit Award ve stejné kategorii. Cesta do velkého světa stříbrného plátna byla volná a Mark po ní kráčel mílovými kroky.

V roce 2004 si zahrál v thrilleru Michaela Manna COLLATERAL, ve kterém skvěle ztvárnil ferderála Fanninga, jenž jde po krku sériovému vrahovi Vincentovi v podání Toma Cruise. V tom samém roce si stihl zahrát v nezávislém dramatu UŽ TADY NEŽIJEME i v geniálním VĚČNÉM SVITU NEPOSKVRNĚNÉ MYSLI scenáristy Charlie Kaufmana a režiséra Michela Gondryho. Rok předtím si zařádil s Meg Ryan v thrilleru Jane Campionové PIKOVÁ TROJKA, rok poté v duchařské komedii A CO KDYŽ JE TO PRAVDA? s Reese Witherspoon. Do jedné z hlavních rolí si ho vybral kultovní Fincher pro svůj nejnovější thriller ZODIAC (2007).

Herecká kariéra Marka Ruffala od svého začátku stoupá kontrolovaně nahoru. Herec, který dostává v Hollywoodu dostatek příležitostí pod vedením kvalitních režisérů, má velkou šanci neskončit jako ikona malých otylých Hispánců - Jennifer Lopez. Když k tomu připočteme hercův původ (velkou italskou milující rodinu), nebylo by na škodu, kdyby za několik let brázdilo hollywoodské bulváry více Ruffalů.


22.11.1967
Kenosha, Wisconsin, USA
Mark Ruffalo csfd

Avengers: Secret WarsMickey 17NewsflashChudáčciProjekt AdamShang-Chi a legenda o deseti prstenechAvengers: EndgameCaptain MarvelDark WatersAvengers: Infinity WarThor: RagnarokPodfukáři 2Avengers: Age of UltronSpotlightHon na liškuStejná srdceSvět na houpačceIron Man 3Love SongPodfukářiAvengersDíky za ty daryMargaretDěcka jsou v pohoděMocná síla soucituNoční randeProkletý ostrovMax a maxipříšerkyBratři BloomoviCo tě nezabije...SlepotaReservation RoadZodiacVšichni královi mužiA co když je to pravda?Co je šeptem...CollateralPřes noc třicítkouUž tady nežijemeVěčný svit neposkvrněné mysliLetuška 1. třídyMůj život beze mnePiková trojkaKód NavajoXX/XYLife/DrawingPoslední pevnostMiláčku, vrať seNa mě se můžeš spolehnoutJízda s ďáblemRyba ve vaněKasařiKlub 54Mág HoudiniStalo se o VánocíchBlood MoneyDentistaLast Big Thing, TheThe Destiny of Marty FineA Gift from Heaven


Aktualizace osobnostního profilu Mark Ruffalo: 3.1. 2024 04:31