Donal MacIntyre 58 let


Narodil se 25. ledna 1966 v irském Dublinu jako jedno z dvojčat a má další čtyři sourozence. Stejně jako jeden z jeho starších sourozenců Darragh se pustil na dráhu investigativního novináře. Po studiích pracoval jako reportér nejprve pro Sunday Tribune, později pro The Irish Press. První investigativní reportáže pak vytvořil pro Law Society a následně investigativní články psal i pro další noviny jako The Guardian nebo The Daily Mail. Svou televizní kariéru pak započal investigativní reportáží pro BBC, ve které se po kanoistickém neštěstí v Lyme Regisu, při kterém se utopili čtyři školáci, pod identitou sportovního instruktora do prostředí toho sportovním odvětví a odhaloval nedostatky v normách vedoucí k tragickým událostem. Již při této činnosti rozvíjel svůj typický investigativní styl, který vysvětluje jako snahu být přímo součástí celé kauzy spíše než o ní pouze psát.

Krom zkoumání odvrácené stránky lidské společnosti se věnuje i dalším extrémní m jevům a místům pro život. V dokumentárním cyklu NA HRANICI ŽIVOTA (2007) se vydal zkoumat komunity a kmeny, které dodnes žijí tradičním způsobem života v drsných končinách světa a na vlastní kůži se pokusil přežít v guayanské džungli v dokumentu ALONE IN THE WILD: DONAL MACINTYRE A CHRIS RYAN (2011).


25.1.1966
Dublin, Irsko
Donal MacIntyre csfd

Donal MacIntyre's Released to KillDonal MacIntyre: Nevyřešené případyHooliganAlone in the Wild: Donal MacIntyre & Chris RyanMacIntyre: Nejdrsnější města světaGangster z ManchesteruNa hranici životaReturn of the TribeBritain's Toughest TownsMacIntyre's UnderworldThe 50 Greatest DocumentariesAntibiotika: Zabiják nebo Lék?Macintyre's Underworld: GangsterMacIntyrovy milionyDivoké počasíMacIntyre: Reportáž točená inkognitoWorld in ActionVery British Gangster: Part 2, AAt Home with the NoonansSami v divočiněBill Bailey's Birdwatching BonanzaAll Star Mr & MrsCome Dine with MeHell's KitchenThe Paul O'Grady ShowRI:SEThe Wright StuffLoose WomenNever Mind the BuzzcocksCountdownVražda v Corku


Aktualizace osobnostního profilu Donal MacIntyre: 6.12. 2023 11:41