Robert Addie (1960 - 2003)


Britský divadelní a filmový herec Robert Alastair Addie vstoupil do povědomí diváků zejména jako syn krále Artuše Mordred ve filmu EXCALIBUR (1981) a jako sir Guy Gisbourne v televizním seriálu ROBIN HOOD (1984).

Pamatovat si ho můžete ještě ze seriálů VILÉM TELL a ČERVENÝ TRPASLÍK, nebo jako Piláta Pontského v televizním filmu MARIE, MATKA BOŽÍ. Jeho další filmové role už byly většinou jen malé party. Naposledy se na filmovém plátně objevil ve filmu INTIMITA.

Během svého života se stihnul třikrát oženit, třikrát rozvést a pořídit si tři děti : Alexandra, Alastaira a Kaitlin. Robert Addie zemřel 20. listopadu 2003 na rakovinu plic. Bylo mu 43 let.


10.2.1960
Londýn, England, Velká Británie
20.11.2003
Cheltenham, England, Velká Británie
Robert Addie csfd

IntimitaLorna DooneJežíšKapitán JackMerlinRytířem na hradě CamelotStarlingsHazard srdcíDutch GirlsJiná zeměThe First Olympics: Athens 1896Robin Hood a ČarodějExcaliburZproštění vinyMonarch of the GlenNoemova archaNová dobrodružství Robina HoodaThe Wonderful World of DisneyŠtěniceThe Endless GameČervený trpaslíkI'll Take ManhattanLost BelongingsPulaskiVillém TellLadies in ChargeNávrat Sherlocka HolmeseRobin HoodScreenplayPoldovéThe BriefAndy RobsonAll for LoveStalky & Co.BarriersBognorSmugglerKůň v doměITV PlayhouseRed Dwarf: Smeg OutsRed Dwarf: Smeg UpsMidnight FeastLondon by Night


Aktualizace osobnostního profilu Robert Addie: 30.10. 2023 23:03