María Valverde 37 let


Španělská rodačka z Madridu, María Valverde Rodriguez, si splnila svůj herecký sen poměrně strmou kariérou. Již ve svém debutu LA FLAQUEZA DEL BOLCHEVIQUE (SLABINA BOLŠEVIKA) si zároveň zahrála i svojí první velkou roli. Film byl natočen na motivy stejnojmenné úspěšné knihy a role mladé studentky ji vynesla španělskou filmovou cenu Goya za "Objev roku".

Úspěšným snímkem se zatím jeví, i přes kritiku přílišného výchovného záměru filmu, také debutový režisérský počin Jordan Scott, dcery slavnějšího Ridleyho Scotta – CRACKS. Obecně se dá konstatovat, že její filmy jsou buď divácky úspěšné a nebo v naší zemi téměř neznámé, co se týče především španělské produkce.

María má mimo filmové aktivity spoustu vlastních zájmových činností a vše se navíc snažila skloubit s doděláním školy. Se svými rodiči vyrůstala jako jedináček pouze se svým zlatým retrívrem Rufusem. Ona sama je vegetariánkou.


24.3.1987
Madrid, Madrid, Španělsko
María Valverde csfd

Mimo dosahZní to jako láskaPavoukGalvestonPotápěníVíno nás spojuje400 BoysAli and NinoGernikaThe Limehouse GolemAhora o nuncaBříměZkrocení koněEXODUS: Bohové a královéTú y yoLa mulaOsvoboditelA puerta fríaTengo ganas de tiMadrid, 1987Tři metry nad nebemTrhlinyAnarchistova ženaKrálovská hraMuž z pískuZlodějíčkovéKrev BorgiůMelissa P.VorvikDvojí životBolševikova slabinaŠťastnou cestuHermanosFuga, LaCasting: El camino del éxitoDani Martín: Mira La Vida¿Y tú por qué viajas?Válido para un baileCuando nadie nos miraEvropské filmové ceny 2009El intermedioNoche HacheVersión españolaCorazón de...Continuarà...El MagacineLo + plusCinema 3


Aktualizace osobnostního profilu María Valverde: 2.11. 2023 10:01