Joseph Pilato (1949 - 2019)


Josef  Francis Anthony Pilato Jr. aka "Joseph Pilato" aka "Joe" je americký divadelní, filmový a hlasový herec. Divákům je nejvíc znám pro ztvárnění psychopatického kapitána Rhodese z filmu DAY OF THE DEAD /1985/.

Jeho kariéra nabírá švunk, když se stává členem Pittsburgh Film Family a potkává se s kmotrem undergroundové kinematografie Georgem A.Romerem. Ten mu nabídl první filmovou roli postavy policisty resp. cameo roli v hororu DAWN OF THE DEAD /1978/. Šest let poté získal roli kapitána Rhodese v moderním zombie hororu DAY OF THE DEAD, opět v režii George A.Romera, který se stal klasikou tohoto žánru. Jeho popularita dál stoupá, získává ale spíše vedlejší role např. v komedii GUNG HO /1986/ s Michaelem Keatonem v hlavní roli, roli Carla v romantické komedii s Judem Lawem MUSIC FROM ANOTHER ROOM /1998/, a v roli Deana Martina účinkoval v kultovním snímku Quentina Tarantina, PULP FICTION /1994/.

Další vedlejší role hrál v akčním thrilleru THE DEMOLITIONIST /1995/, v hororu WISHMASTER /1997/, v hororu THE GHOULS /2003/, v krimi thrilleru THE LAST SEDUCTION /1994/ s Billem Pullmanem v hlavní roli nebo v krátkometrážním sci-ci WARDOG /2007/. V nadcházejícím hororu režiséra Zebediaha De Sota, NIGHT OF THE LIVING DEAD: ORIGINS 3D /2014/, ztvární Pilato vedlejší roli Harryho Coopera.

Jako dabér animovaných postav propůjčil svůj hlas postavičce Metal Greymon v americké verzi japonských Digimon filmů, DIGIMON: THE MOVIE /2000/. Je častým účastníkem různých hororových comic conů a přehlídek, kde se setkává se svými fanoušky a rozdává podpisy. Jeho nejoblíbenější „rolí" byla postava koledníka v obchodě Gimbel's Store v Pittsburghu, kde pak založil skupinu Dickensových koledníků. A taky jako dablér Roberta De Nira ve válečném dramatu THE DEER HUNTER /1978/.


16.3.1949
Boston, Massachusetts, USA
24.3.2019
Los Angeles, California, USA
Joseph Pilato csfd

Attack in LAShhhhIhailedParasitesThe ChairNight of the Living Dead: Darkest DawnBlack Box, TheSomeone's Knocking at the DoorDigimonThe Last Seduction IIHudba ze sousedního pokojeSnake Skin JacketVládce prokletých přáníVisionsThe Demolitionist(Ne)manželský sexFatal PassionPulp Fiction: Historky z podsvětíAlienatorEmpire of the DarkHurá!Den mrtvýchRytířiEffectsÚsvit mrtvýchDobrodružství Brisco Countyho Jr.Spenser: For HireAfter Effects: Memories of Pittsburgh FilmmakingThe Many Days of 'Day of the Dead'


Aktualizace osobnostního profilu Joseph Pilato: 17.11. 2023 15:27