Kindži Fukasaku (1930 - 2003)


"Je to pohádka, ale temná."

Kinji Fukasaku je jedním z japonských režisérů, kteří se v násilí vyžívají, přestože ne bezdůvodně. Za jeho téměř čtyřicetiletou kariéru natočil přes šedesát takových snímků a mnohými Japonci je považován za nejlepšího japonského režiséra.

Žádné z jeho děl se nestalo propadákem, návštěvnost i kritiky byly vždy výtečné. Problém je, že jeho dílo měl mimo pár asijských zemí málokdo šanci spatřit. A tak se nestal světoznámým, jako režisérští kolegové Akira Kurosawa, Seijun Suzuki či Shohei Imamura, ale žádný z nich neměl doma v Japonsku takový permanentní úspěchy a kasovní trhák skoro z každého filmu.

"I když jsme byli přátelé pracující na stejném díle, jediná věc, na niž jsme mysleli byla sebezáchova. Když padaly bomby, snažili jsme se skrýt jeden za druhého či za mrtvoly.”


3.7.1930
Mito, Japonsko
12.1.2003
Tokio, Japonsko
Kindži Fukasaku csfd

Battle Royale II: RequiemBattle RoyaleOmočaAbe ichizokuČúšingura gaiden jocuja kaidanPodrazHana no ranHissacu 4: Urami harašimasuKataku no hitoShanghai Vance KingDžinsei gekidžóSatomi hakkendenDótonborigawaPochodová píseň z KamatyMakai tenšóSeishun no monDžingi naki tatakai: SóšúhenOverkill: Skrz peklo do skutečnostiAkódžó danzecuSpiknutí klanu JagjúZpráva z vesmíruDoberman dekaHokuriku dairi sensóBôsô panikku: DaigekitotsuJakuza no hakaba: Kučinaši no hanaŠin Džingi naki tatakai: Kumičó saigo no hiDžingi no hakabaKenkei tai sošiki bórjokuŠikingen gódacuŠin Džingi naku tatakai: Kumičó no kubiDžingi naki tatakai: KankecuhenDžingi naki tatakai: Čodžó sakusenŠin Džingi naki tatakaiDžingi naki tatakaiDžingi naki tatakai: Dairi sensóDžingi naki tatakai: Hirošima šitóhenGendai jakuza: Hitokiri jotaHitokiri Jota: Kjóken sankjódaiPod vlajkou vycházejícího slunceBakuto gaidžin butaiKimi ga wakamono naraTora! Tora! Tora!Čizome no daimonKuro bara no jakataNihon bórjokudan: KumičóBakuto kaisanšikiKjókacu koso waga džinseiKuro tokageZelený slizKaisanšikiHokkai no abare rjúOdoshiŠówa saidai no kaojakuDžakoman to TecuÓkami to buta to ningenGang domeiGang tai G-menGang tai GangVýzvaFunky Hat no kaidanji


Aktualizace osobnostního profilu Kindži Fukasaku: 1.3. 2024 06:33