Huub Stapel 69 let


Holandský herec Huub Stapel, vlastním jménem Hubertus Wijnandus Jozef Marie Stapel, se narodil 2. prosince 1954 v Tegelenu v Nizozemsku. Po vystudování na HAVO (Hoger algemeen voortgezet onderwijs) začal hrát ve filmu. Poprvé se objevil v kriminálním příběhu VERTIGE POUR UN TUEUR (1970) ve vedlejší roli. Po měnších roličkách přišly role větší. Jeho první hlavní rolí byla role Felixe Adelaara v hororu VÝTAH (1983) v režii Dicka Maase.

Vedlejší roli si zahrál v akčním filmu KLEPÁNÍ NA NEBESKOU BRÁNU (1997) od režiséra Thomase Jahna. Huub Stapel si rovněž zahrál v německých kriminálních seriálech jako např. Místo činu, Windkracht 10 nebo Kobra 11. Mezi Stapelovu poslední hereckou tvorbu patří horor NESVATÝ (2010).

Huub Stapel je ženatý s Resie Jansen, s níž má dva syny. Zajímavostí tohoto sňatku je, že se Huub ženil až o svých 50. narozeninách, tedy 2. prosince 2004, po třicetiletém vztahu s Resie. V současné době spolu žijí v Amsterdamu.


2.12.1954
Tegelen, Limburg, Nizozemsko
Huub Stapel csfd

De VuurlinieOme CorFerryBlijf Van Mijn KindCesta válečníkaDe zevende hemelA Perfect ManNebe na ZemiBellicher: CelDe goede doodNesvatýPíp!SmoorverliefdSněhová bouřeTerug naar de kustHet wapen van GeldropMein Herz in ChileSextetDas beste Jahr meines LebensJohanDie andere FrauKazatelKlem in de draaideurVan God losVerder dan de maan'n stukje humorAchterland, HetAuf Herz und NierenDe nacht van AalbersDial 9 for LoveAuf schmalem GratRent-A-FriendLate ShowRetour Den HaagEine ungehorsame FrauHauptsache LebenKai Rabe gegen die VatikankillerWidows - Erst die Ehe, dann das VergnügenAnděl strážnýKlepání na nebeskou bránuDe zeemeermanIn the Shadow of the SandcastleMortinho por Chegar a CasaWalhallaHoffman's hongerŠpindírovi v AmericeAch, chlapčeNeslušná ženaZockerexpreßFantom AmsterdamuTwentsch paradijs, HetÚkryt Anne FrankovéMariaOp hoop van zegenRodina FloderůDie Kurve kriegenSenDe schorpioenVýtahZwarte ruiter, De


Aktualizace osobnostního profilu Huub Stapel: 18.2. 2024 00:45