Danielle Cormack 53 let


Danielle Cormack je novozélandská hvězda, herečka s dobrou pověstí z televize, divadla i filmu. Mezinárodní jméno a základnu fanoušků si získala postavou Ephiny ze seriálů XENA a HERKULES. Jako Ephiny se objevila v deseti dílech a prožila tak po boku bájných hrdinů celý život amazonky, která spojila svůj život s kentaurem a nakonec se stala královnou svého kmene. Cormack si v obou seriálech zahrála také dvě zcela odlišné role – amazonku Samsaru a Lady Marii DeValle. Marie DeValle byla postavou z herkulovské verze Francouzské revoluce a Samsara vůdčím elementem plánovaného spin-offu AMAZON HIGH, který nakonec nebyl realizován, ale zpětně splynul se svou mateřskou sérií.

Tuto televizní kariéru předcházely role Danielle Cormack v seriálech GLOSS, SHORTLAND STREET a DOBA PŘÍLIVU.

Postupný přechod Cormack do jiného žánru předznamenal krátký experimentální film A GAME WITH NO RULES a celovečerní artovky OBNAŽENÉ ŽENY MLUVÍ O SVÉM ŽIVOTĚ, CHANNELLING BABY a THE PRICE OF MILK. S jejími partnery z těchto projektů - Martonem Csokasem, Kevinem Smithem, Joelem Tobeckem a Karlem Urbanem ji pojí zkušenost ze stejných seriálů.

Za OBNAŽENÉ ŽENY získala cenu New Zealand Film and TV v kategorii nejlepší herečka. Dalšími ceněnými projekty její filmografie jsou SIAM SUNSET, TOGETHER a MIRAGE.


26.12.1970
Auckland, Nový Zéland
Danielle Cormack csfd

Separation CityPíseň o dobruDokonalá rasaKrálovna řekyNekecej a pádluj!Únos Sluneční pannyChannelling BabyThe Price of MilkSiam SunsetVia SatelliteAmazon HighObnažené ženy mluví o svém životěNákazaErotic StoriesYear OfFresh EggsTajné městoVražda je můj životWentworthAsh vs Evil DeadJack IrishDeep WaterMizera


Aktualizace osobnostního profilu Danielle Cormack: 31.10. 2023 00:19