Veronika Bellová 49 let


Veronika Bellová je umělkyně a herečka mnoha tváří a žánrů. Má talent pro komedii stejně tak jako pro dramatické role. Její obličej se hodí na jemné ženské krásky, ale s lehkostí se chopí i rolí silných a striktních žen. Mnohdy dokázala zmást svou širokou paletou charakterů. Před kamerou se poprvé objevila v roce 1999 ve filmu Kanárek režiséra Viktora Tauše v roli Bubliny. Po absolvování konzervatoře strávila hodně času v New Yorku, kde navštěvovala herecké kurzy, později se vzdělávala také v Londýně, Berlíně a Římě. Známe ji z prequelu o Hannibalovi, Hannibal Rising režiséra Petera Webbera, z americkém zpracování legendy o Libuši The Pagan Queen režiséra Constantina Wernera, z Vyhnání z Ráje Věry Chytilové, z TV projektů Children of Dune, Revelations a dalších.

Kromě herectví se Veronika věnuje také zpěvu. Nahrála například písničky pro interaktivní vzdělávací knížky firmy Albi, její hlas je slyšet v hudebních postprodukcích reklam a dokumentů a je možno ji vidět a slyšet zpívat nejrůznější žánry od muzikálů až po lidové písně na vernisážích nebo večírcích. Divácky úspěšné je její vystoupení v převleku Marilyn Monroe. Nazpívala celou řadu duetů. Balkánský projekt "L'Étranger" byl loni nominován v několika kategoriích na No Stress Music Video Awards. Propojení herectví a zpěvu mohla Veronika Bellova využít v produkci muzikálu Sweeney Todd, kde ztvárnila pěvecky náročnou roli Johanny, dále v hudebním pojetí A Christmas Carol produkce Prague Playhouse, nebo ve VIP opeře v Lobkowiczkém paláci Muses Stephena Josephsona.


12.1.1975
Praha, Československo
Veronika Bellová csfd

BratřiCool Girl!Czechia(wo)menHui Buh und das HexenschlossJe suis KarlDie Diplomatin - Tödliches AlibiTajemství KarmyDie Diplomatin - Böses SpielKněžna LibušeHannibal - ZrozeníČistá srdceMy Beautiful DemonPravdivý příběh Antonie Pařízkové, lehké holky s dobrým srdcemVyhnání z rájeZelimoDrop Back TenOběti a vraziKanárekKrál posledních dnůDie SaatSvětlo nadějeBlázinecOdznak VysočinaOrdinace v růžové zahraděPolicie ModravaKriminálka CurychModrý kódSpecialistéWhiskey CavalierPohřešovanýZodiaco - Il libro perdutoKriminálka AndělUliceZjeveníDěti planety DunaZlatko Teskere feat. Veronika Bellova: L'ÉtrangerStůl naprotiThe Demon of MiddayWhat a Fucking SéanceAmor LaboriBeing JacobMariaBotanická zahradaTypical AffairSoudkyně Barbara


Aktualizace osobnostního profilu Veronika Bellová: 4.11. 2023 08:13