Dan Inosanto 87 let


Filipínský instruktor bojových umění a příležitostný herec Daniel Arca Inosanto se narodil 24.července 1936 v Kalifornii, v USA. Je také známý jako učitel i žák Bruce Leeho. V současné době je renomovaným odborníkem na bojový styl Jeet Kune Do, brazilské Jiu Jitsu, Muay Thai, MMA, filipínská bojová umění, včetně Eskrimy a Silatu. Dan začal cvičit bojová umění v 11 letech pod dohledem svého strýce, který ho učil Okinawa Karate, později i Judo a Jujutsu. Dan býval v mládí také žákem karatisty Eda Parkera.

Dan Inosanto učil bojová umění svou dceru, která je herečka a kaskadérka Dianu Lee Inosanto, zesnulého Brandona Lee, Chai Sirisutea, což je zakladatel thaiboxerské asociace, oskarového herce Denzela Washingtona, Edgara Sulitea, který je zakladatelem bojového stylu Eskrima, nebo oskarového herce Foresta Whitakera a spoustu dalších známých choreografů a kaskadérů.


24.7.1936
Kalifornie, USA
Dan Inosanto csfd

Underdog KidsČervený pásTen NejvětšíBrazilian BrawlBruce Lee in G.O.D.: Shibôteki yûgiNemilosrdná spravedlnostVelké nesnáze v Malé ČíněBruce Lee: NeporaženýSharkyho mašinaSkirmishHra smrtiThe Final Game of DeathJá, Bruce LeeThe Bladed Hand: The Global Impact of the Filipino Martial ArtsBruce Lee: The Immortal DragonModern WarriorsBruce Lee: Cesta bojovníkaFamous FamiliesMystic Origins of the Martial ArtsDrakova kletbaSurviving Edged WeaponsMistři bojových uměníLi xiao long di sheng yu siBojová akademie


Aktualizace osobnostního profilu Dan Inosanto: 10.11. 2023 05:17