Eddie Vedder 59 let


Edward Louis Seversen III se narodil v Evanstonu ve státě Illinois. Když mu byl jeden rok, tak se jeho rodiče rozvedli a jeho matka se provdala za P. Muellera. V polovině 70 let se přestěhoval s matkou a jeho bratry do Kalifornie. Ke svým dvanáctým narozeninám dostal poprvé svou první kytaru ( později se naučil hrát i na ukulele, bubny a harmoniku ). V 15 letech se dozvěděl, že P. Mueller není jeho biologický otec ( jeho, už tak špatné, vztahy s ním se dále zhoršovaly ) a tak se odstěhoval zpátky do Chicaga. Krátce potom si změnil jméno na Eddie Vedder.

Během své hudební kariéry otevřeně deklamuje své politické a jiné názory. Na koncertech mezi skladbami často udělá malou přestávku, aby se vyjádřil k aktuálnímu politickému či jinému dění. V roce 1992 se Eddie zahrál vedlejší roli ve filmu Singles a v roce 2007 nahrál a nazpíval soundtrack do filmu INTO THE WILD.

Eddie Vedder se s postavami jako Kurt Cobain či Layne Stanley a mnoho jinými stává a stále je jednou z největších ikon grungeové ( Seattlovské) scény.


23.12.1964
Evanston, Illinois, USA
Eddie Vedder csfd

Rock and Roll Hall of Fame Live: Come TogetherBeze mě: Šest tváří Boba DylanaNeuvěřitelný život rockera CoxeMládíMěstečko Twin PeaksRoadiesPortlandiaWoodstock 99: Mír, láska a běsněníAmerická 90. létaLouder TogetherPearl Jam: Let's Play TwoThe Glamour & the SqualorR.E.M. by MTVCosmic Psychos: Blokes You Can TrustMade in AmericaConan O'Brien Can't StopEddie Vedder – Water on the RoadPearl Jam TwentyThe People SpeakSong Sung BlueVH1 Rock Honors: The WhoKapitán Mike křižuje AmerikuMy Generation: Jsou to pořád Who?Pearl Jam: Imagine in Cornice - Live in Italy 2006National Anthem: Inside the Vote for Change Concert TourRamones RawBrian Wilson on TourEnd of the CenturyPearl Jam: Live at the GardenPearl Jam: Live at the ShowboxLast Party 2000Pearl Jam: Touring Band 2000Who Live at the Royal Albert Hall, ThePearl Jam: Single Video TheoryWe're Outta Here!Hype!VH1 StorytellersNirvana Live! Tonight! Sold Out!!Bob Dylan: 30th Anniversary Concert CelebrationUnplugged: Pearl JamAmerican MastersEddie Vedder - Matter of TimePearl Jam: RetrogradePearl Jam: Do the EvolutionBon Jovi: Something for the PainPearl Jam - Jeremy, Color VersionPearl Jam: Even FlowPearl Jam: OceansTemple of the Dog: Hunger StrikePearl Jam: AliveGlobal Citizen Festival 201512-12-1212-12-12: The Concert for Sandy ReliefCelý svět doma, celý svět spoluThe Top Ten RevealedSkutečný zločin s Aphroditou Jonesovou


Aktualizace osobnostního profilu Eddie Vedder: 25.4. 2024 08:45