Dallas Roberts 53 let


Americký herec Dallas Mark Roberts se narodil 10.května 1970 v Houstonu v Texasu a věnuje se filmovému, seriálovému a divadelnímu herectví. Studoval a také odpromoval na Juiliardu. Žil v New Yorku čtrnáct let.

Na televizních obrazovkách debutoval epizodní rolí v seriálu NEW YORK UNDERCOVER. Poté si zahrál, v u nás neznámém snímku, THE LUCKY ONES nebo v krátkometrážních filmech MUSIC a HEAVY PUT-AWAY. Následovala role v dramatu TŘI DO PÁRU s Colinem Farrellem a Robin Wright Penn v hlavních rolí. Poté se objevil ve vedlejší roli v oscarovém životopisném filmu WALK THE LINE, který mapuje život a kariéru legendárního zpěváka Johnnyho Cashe. Ve filmu se hlavních rolí zhostili Joaquin Phoenix a Reese Witherspoon.

V roce 2005 hrál v dramatu NÁVRAT, které disponuje hvězdným hereckým obsazením v čele s Edem Harrisem a Willem Ferrellem. Následoval životopisný snímek TA ZNÁMÁ BETTIE PAGE, drama SESTRY, rodinný film FLICKA, horor MILOVANÝ JOSHUA nebo komedie LOVELY BY SURPRISE. V roce 2007 účinkoval po boku Christiana Balea a Russella Crowea ve westernu 3:10 VLAK DO YUMY.

Veliký úspěch také zaznamenal rolí ve slavném průkopnickém seriálu THE L WORD z prostředí L.A., který pojednává o životech, problémech a láskách lesbických žen. Dallas zde hrál hudebníka a mužskou chůvu Anguse Partridge. V seriálu hrál po celou třetí a čtvrtou sérii. Zahostoval si také v poslední epizodě tohoto seriálu s názvem LAST WORD.


10.5.1970
Houston, Texas, USA
Dallas Roberts csfd

Na nože: Glass OnionOutpostMayhemMy Friend DahmerAll the Birds Have Flown SouthOrdinary WorldEvil MenKlub poslední nadějeThe DoorÚnosMezi vlkyThe River WhyCvokařLightbulbTell-Tale3:10 Vlak do YumyLovely by SurpriseMilovaný JoshuaFlickaSestryNávratTa známá Bettie PageWalk the LineTři do páruThe Lucky OnesStalo se v MontaněAmerican RustDolly Parton: Hra na cityNenasytnáFBIAmerican CrimeDobrá manželkaPolicie ChicagoZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiVzpomínky


Aktualizace osobnostního profilu Dallas Roberts: 4.3. 2024 20:19