Danièle Gaubert (1943 - 1987)


Francouzská herečka Danièle Gaubert pocházela z malé vesnice Nuars jižně od Paříže, ale ještě v bezmála dětském věku se začala prosazovat v hlavním městě jako modelka a její tvář zdobila obálky módních časopisů. Jako šestnáctiletou ji oslovil režisér Claude Autant-Lara pro velkou roli ve filmu REGATY ZE SAN FRANCISCA (Les régates de San Francisco, 1959), kde hrála po boku Laurenta Terzieffa. Velkým úspěchem byl následující film slavného režiséra Marcela Carné PUSTINA (Terrain vague, 1960), který dosáhl bezmála dvoumiliónové návštěvnosti v kinech.

První manželství Danièle Gaubert bylo krátkou, ale významnou kapitolou jejího života. V roce 1964 se jejím manželem stal Radhamés Trujillo (1943-1994), syn bývalého zavražděného diktátora Dominikánské republiky Rafaela Trujilla. Klan Trujillo prakticky vytuneloval Dominikánskou republiku a po atentátu na hlavu rodiny rodina emigrovala do Evropy. Neprůhledné finanční aktivity v řádech stamiliónů dolarů i dědická řízení zaměstnávaly soudy v několika evropských zemích a do této nejbohatší mafiánské rodiny na světě se Danièle Gaubert ve dvaceti letech provdala.

Následně dočasně rezignovala na hereckou kariéru a narodily se jí dvě děti – dcera Maria Danielle (*1965) a syn Leonidas (*1966). Krátce po druhém porodu ale došlo k manželské krizi a Danièle Gaubert se s dětmi uchýlila do Normandie. Mezitím se vrátila k práci u filmu a natočila například psychologické drama VELKÝ ŤULPAS (Le grand dadais, 1967). V roce 1968 se za značného zájmu médií rozvedla s Trujillem a podařilo se jí vysoudit 150.000 dolarů spolu s vysokou měsíční apanáží pro děti, vzhledem k majetku manželova klanu se ale nejednalo o nijak horentní sumu.

Po rozvodu se Danièle Gaubert začala znovu častěji objevovat před kamerou, hlavní roli tajuplné zlodějky hrála v kriminálce OSAMĚLÁ VLČICE (La louve solitaire, 1968), který sice v té době ve Francii nezaznamenal nijak velký úspěch, ale známý je i u nás. Její filmová kariéra ale postupně spěla ke svému závěru, hrála například v britsko-americkém válečném snímku UNDERGROUND (1970) natáčeném ve Francii, naposledy se objevila ve filmu SNOW JOB (1972).


9.8.1943
Nuars, Nièvre, Francie
15.11.1987
Paříž, Île de France, Francie
Danièle Gaubert csfd

Snow JobUndergroundCamille 2000Paris n'existe pasCome, quando, perchéOsamělá vlčiceGrand dadais, LeBegegnung in SalzburgLet z AšijeDas große LiebesspielDer ZigeunerbaronStoria milanese, UnaNapoléon II, l'aiglonPavé de Paris, LeVive Henri IV... vive l'amour!Régates de San Francisco, LesTerrain vague


Aktualizace osobnostního profilu Danièle Gaubert: 8.11. 2023 18:07