Regina Pessoa 55 let


Regina Pessoa se narodila v portugalském městě Coimbra roku 1969. Do svých sedmnácti let žila na venkově v malé vesnici blízko Coimbra. Její život se stal životem obyčejné vesnické dívky. V dětství nikdy neměli televizi, což bylo opravdu velmi nudné. Naopak, když se teď postupem času ohlédne zpátky, možná právě to ji zachránilo. Jedinou formou zábavy se tak stalo naslouchání příběhu starších.

Po ukončení studií Oportské univerzity výtvarných umění, se v roce 1992, ve svých 23 letech, dostává ke spolupráci se společností FILMOGRAFO, kde působí jako animátorka. V roce 1999 animuje a režíruje svůj první autorský film „A NOITE“ (THE NIGHT), který jí vynesl hned 9 ocenění.

O sedm let později se ujímá dalšího krátkometrážního filmu „TRAGIC STORY WITH HAPPY ENDING“ (2006). Tento snímek se stal zatím jejím nejúspěšnějším dílem a není divu, že za něj obdržela 3 ceny “Espace Projects” a později další mnohá ocenění v podobě: Spécial Jury Award Cinanima’05, the CNC’06 Quality Award, the Best Animation award at Granada’06, the Special Jury Award at Anifest Trebon’06, the Grand Prix at SICAF’06, the Grand Prix at Annecy’06, the Prize Best of Section at Melbourne ’06, Nominee for the Cartoon d’Or 2006 – Europe, The Special International Jury Prize Hiroshima’06, the Grand Prix at Mecal’06 a AniMadrid’06.

Originální obrazy z tohoto díla se Regina Pessoa v roce 2008 rozhodla vystavit na filmovém festivalu v chorvatském Záhřebu, odkud dále putovaly do Španělska a Slovinska.


13.4.1969
Coimbra, Portugalsko
Regina Pessoa csfd

En mai, fais ce qu'il te plaîtStrýček Thomas účtuje dnyMalý upír KálíTragický příběh se šťastným koncemA Noite


Aktualizace osobnostního profilu Regina Pessoa: 13.4. 2024 19:57