Don Swayze 65 let


Don Swayze, celým jménem Donald Carl Swayze, se narodil 10.8.1958 ve městě Houston, stát Texas. Jeho starším bratrem byl slavný herec Patrick Swayze, který zemřel v roce 2009 na rakovinu slinivky. Jejich matka Patsy Yvonne Helen Swayze, byla tanečnicí a choreografkou a jejich otec Jesse Wayne Swayze byl inženýrským malířem stavebních plánů a hluboce věřící římský katolík. Don má ještě dva starší sourozence a to sestru Vickie Lynn a bratra Seana Kyla. Don po vzoru svého bratra Patricka, jako jediný přilnul k herecké profesi. Poprvé se objevuje v epizodní roli dobrodružného seriálu THE FALL GUY (1981).

V devadesátých letech je Don stále velice vyhledávaným seriálovým hercem. Objevuje se v seriálech jako ODPADLÍK, WALKER TEXAS RANGER, SUPERMAN, ČARODĚJKY nebo AKTECH X. Objevuje se ve video filmech jako DONUCEN ZABÍJET (1994),UPRCHLÍCÍ(1998) s Royem Scheiderem nebo ĎÁBELSKÉ HŘE s Dennisem Hopperem z roku 1999. V pozdějších letech hraje v další řadě významných seriálů, jako KRIMINÁLKA MIAMI a LAS VEGAS, MYŠLENKY ZLOČINCE či NÁMOŘNÍ VYŠETŘOVACÍ SLUŽBA.

Asi největší šanci dostává v seriálu PRAVÁ KREV, kde se v šesti dílech objevuje jako vlkodlak Gus. Zatím naposledy se objevil ve filmu POWDER BLUE (2009), kde hrál po boku svého bratra Patricka.

Don Swayze se nikdy výrazněji nevymanil ze stínu svého slavnějšího bratra a jeho kariéru zdobí především to veliké množství seriálů, ve kterých se objevil. Don byl jednou ženatý a má dceru Danielle.


10.8.1958
Houston, Texas, USA
Don Swayze csfd

Beneath the LeavesDeadwoodHoly MasqueradeNoční šichtaZjevení zlaLizzieAmbush at Dark CanyonHeathens and ThievesQuitČekání na zázrakVyprahlá prérieZáhadná žena: Rudá mafieLedové ostří 2The VisitationKontaminaceKnuckle SandwichBetrayalĎábelská hraUprchlíciSquanderersDigitální mužVelká SamotaDonucen zabíjetPontiakem k měsíciSex jako léčbaBeach Babes from BeyondBroken TrustDoktor smrtVliv tělaZáhadný pohled cizincePrsten smrtiEdge of HonorOdplataSupové silnicŠpinavá válkaMrtvý nebo živýI Will Dance on Your Grave: Lethal VictimsNesmělí lidéPrinc z Bel AirJ.O.E. and the ColonelVzal jsem si modelkuMagnum P.I.Námořní vyšetřovací služba: HawaiLuciferNámořní vyšetřovací službaZelenáčAmerican Horror StorySons of ThunderGriffinoviTucker's WarDrsný šerifZákon gangu


Aktualizace osobnostního profilu Don Swayze: 18.11. 2023 12:54