Vidya Balan 45 let


"Do světa filmu plného vyhublých těl a hrdinek jak vystřižených z obrázků přichází najednou zcela skutečná a přirozená Vidya - žena, která následuje svoje vlastní instinkty a má odvahu žít život podle sebe a ne ohýbat se podle konvenčních šablonek." časopis Verve, 2012

Rodiče ji v jejím rozhodnutí podporovali, nejprve však musela dokončit vzdělání. Na Mumbajské univerzitě získala magisterský titul ze sociologie. Po neúspěšných pokusech proniknout k filmu začala točit reklamy a videoklipy. Jejím filmovým debutem se stalo nezávislé bengálské drama BHALO THEKO (2003). Ztvárnění mladé Anandi vzpomínající svou minulost jí vyneslo bengálskou filmovou cenu Anandalok pro nejlepší herečku (2004).

Po půl roce zkoušek byla obsazena do svého prvního hindského filmu, muzikálového dramatu PARINEETA (2005). Role jí přinesla chválu kritiky, cenu Filmfare pro nejlepší debutantku a nominaci na cenu pro nejlepší herečku. Před natáčením komedie MUNNABHAI, DO TOHO! (2006), se školila u rozhlasových moderátorů, opět potěšila kritiku a film navíc slušně vydělal. Ženu postiženou roztroušenou sklerózou ztvárnila v romantickém dramatu GURU (2006), kde kritici poukazovali na její nevyužitý talent.

Komedie POCTA LÁSCE (2007) představila šest individuálních milostných příběhů a Vidya opět přesvědčila. Nominaci na druhou cenu Filmfare v kategorii nejlepší herečka jí přineslo ztvárnění ženy postižené disociativní poruchou v psychologickém thrilleru BLUDIŠTĚ (2007), zato role v následujících romantických komediích přijala kritika negativně a sama Vidya tvrdí, že v tomto období "usilovala o to, být někým jiným" a na základě kritiky se rozhodla nadále vybírat role, kterým "uvěřila".


1.1.1979
Palghat, Indie
Vidya Balan csfd

Do Aur Do PyaarNeeyatJalsaMahabharat 2SherniShakuntala Devi: Human ComputerMission MangalNTR: KathanayakuduNTR: MahanayakuduNerkonda PaarvaiBegum JaanTumhari SuluEkk AlbelaKahaani 2Te3nHamari Adhuri KahaaniBobby JasoosShaadi Ke Side EffectsBombay TalkiesGhanchakkarMahabharatOnce Upon a Time in Mumbaai DobaraFerrari Ki SawaariKahaaniDum Maaro DumNo One Killed JessicaThank YouThe Dirty PictureUrumiIshqiyaPaaHalla BolKismat KonnectionBludištěEklavyaGuruHeyy BabyyOm Shanti OmPocta lásceMunnabhai, do toho!ParineetaBhalo ThekoHum PaanchIMDb on the Scene - InterviewsThe Kapil Sharma ShowKoffee with Karan


Aktualizace osobnostního profilu Vidya Balan: 7.3. 2024 21:46