David Walliams 52 let


David Walliams (*20. srpen 1971, Surrey, UK) je britský komediální, ale i dramatický herec. Walliams (rozený Williams) vyrůstal spolu se svojí starší sestrou Julií v Bansteadu. Navštěvoval Collingwoodskou základní školu, Gymnázium Reigate (zde navštěvoval divadelní kroužek) a v roce 1992 dostudoval Bristolskou Univerzitu - obor divadlo (Drama). Stejný obor navštěvoval například i Simon Pegg (o rok níže než David) a Matt Lucas (1993-95).

Je znám i svojí kontroverzností okolo své orientace. Na toto konto si sám rád zažertuje. V květnu roku 2010 se oženil s holandskou modelkou Larou Stone. Má rád Jamese Bonda a Nicka Cavea, mezi jeho dobré přátele patří například komik a moderátor Jimmy Carr. V poslední době se David věnuje i psaní knih. V roce 2008 vydal svojí první knihu The Boy in the Dress - určenou hlavně pro děti od 10 let. Od té doby vydal další dvě dětské knížky.

Kariéra Davida je od počátku prolnutá s kariérou Matta Lucase. Na obrazovkách začínal David v malých rolích - například v "MASH AND PEAS" (1996), "PLUNKETT & MACLEANE" (1998), "SPACED" (1999), "SIR BERNARD'S STATELY HOMES" (1999). Opravdový průlom však přišel až v roce 2003, kdy spolu s Mattem Lucasem přišel s "MALOU VELKOU BRITÁNIÍ" (scénář, hlavní role). Úspěšný byl i návrat série pod názvem "MALÁ VELKÁ BRITÁNIE V USA" (2008 - scénář, hlavní role, produkce). Nekomediální roli obsadil ve filmu "CAPTURING MARY" (2007). V Dublinském divadle Gate si zahrál ve hře Harolda Pintera "Země nikoho" po boku Michaela Gambona. Koncem roku 2010 uvedl spolu s Mattem Lucasem nový sitkom "COME FLY WITH ME", fiktivní dokument o nízkorozpočtové aerolince FlyLo.

Ocenění: 3* BAFTA pro MALOU VELKOU BRITÁNII v letech 2004 a 2005, 3* British comedy award (2003,2004) a jedna EMMY International v 2006.


20.8.1971
Surrey, England, Velká Británie
David Walliams csfd

My Happy EndingGangsta Granny Strikes Again!Red Riding Hood: After Ever AfterThe Land of SometimesAféra Olivera TwistaHansel & Gretel: After Ever AfterJack and the Beanstalk: After Ever AfterAfter Ever AfterHledá se YettiVražda na jachtěGrandpa's Great EscapeThe Midnight GangThe Queen and IRatburgerPohádky narubyComic Relief: National TreasuresPudsey the Dog: The MovieThe Boy in the DressGangsta GrannyJustin: Jak se stát rytířemKrál ze SohoMr. StinkNadějné vyhlídkyBlbec k večeřiMarmadukFrankie Howerd: Rather You Than MeLetopisy Narnie: Princ KaspianAndělé a pannyHvězdný prachMaraton láskyTaková jsem bylaLittle Britain: LiveMarie AntoinettaStonedTristram ShandyAll Star Comedy Show, TheSoumrak mrtvýchCruise of the GodsComing SoonPlunkett & MacleaneThe Pitch of FearYou Are HereClancy's KitchenDennis Pennis R.I.P.It's Ulrika!SandylandsMěstské legendyThe Big Fat Quiz of EverythingTommy a PentličkaWalliams & FriendBig School


Aktualizace osobnostního profilu David Walliams: 11.11. 2023 00:48