Carole André 71 let


Francouzskou herečku Carole André proslavila hlavně role krásné Marianny v seriálu SANDOKAN (1976), natočila ale také přes třicet filmů, byť většina z nich již zapadla. Narodila se v Paříži, jejím otcem byl americký průmyslník Eli Smith, pro uměleckou kariéru však zvolila příjmení své matky, kdysi slavné francouzské herečky Gaby André (1920-1972). Carole vyrůstala v Itálii, kde její matka v padesátých letech žila a točila filmy. I když sláva Gaby André pominula již krátce po válce, její jméno ve světě filmu ještě něco znamenalo a díky ní se Carole již jako teenagerka postavila před filmovou kameru.

Carole André nebyla zatížená divadelními závazky, což jí umožnilo přijímat nabídky i mimo Itálii, točila například ve francouzské nebo španělské produkci, po dvaceti vedlejších a středně velkých úlohách se v polovině sedmdesátých let dostala ke své životní roli. Lady Marianna Guillonková v dobrodružném seriálu SANDOKAN (1976) ji proslavila po celé Evropě, v osmdesátých letech se seriál značné oblibě těšil i u nás. S představitelem titulní role Kabirem Bedim se pak setkala i ve filmu ČERNÝ KORZÁR (Il corsaro nero, 1976).

V následujících letech své aktivity před kamerou Carole André značně omezila, zmínku si ale zaslouží drama Luigi Comenciniho OBRAŤ SE, EUGENIO (Voltati Eugenio, 1980), v němž hrála hlavní roli. Více v této době točila pro televizi, zhruba od konce osmdesátých let se ale před kamerou objevovala jen výjimečně. Zatím naposledy hrála v páté řadě seriálu UN MEDICO IN FAMIGLIA (2007), kde se znovu setkala s Kabirem Bedim.


11.3.1953
Paříž, Île de France, Francie
Carole André csfd

Génération oxygèneDavid e DavidRazza violentaJeden proti celému impériuVuoto di memoriaBello di mammaObrať se EugenioŠťastné narozeniny, HarryEncuentro en el abismoGiovanninoIl colpaccioLa madamaQuelli della calibro 38Černý korzárBílý tesákDays of FuryMordi e fuggiNa každého jednou dojde!Don Camillo e i giovani d'oggiMont-DragonMotýl s křídly od krveSmrt v BenátkáchCon lui cavalca la morteTulipani di Haarlem, IDillinger je mrtvýH2SLe lys de merQuarta pareteSatyrikonTogli le gambe dal parabrezzaToh, è morta la nonna!Tváří v tvářUn medico in famigliaSoloMrazivé napětíNon basta una vitaRacconti del maresciallo, IRagazza dell'addio, LaAssassino ha le ore contate, L'Return of the SaintSandokan


Aktualizace osobnostního profilu Carole André: 31.10. 2023 13:02