Jerry Orbach (1935 - 2004)


Americký herec a zpěvák, se narodil jako jediné dítě Emily a židovskému přistěhovalci německého původu Leonu Orbachovi. Po celou dobu Jerryho dětství se rodina hodně stěhovala - žil v New Yorku, Pennsylvánii, Massachusetts i v Illinoi.

Jerry byl dvakrát ženatý. Poprvé se oženil v roce 1958 s Martou Curro se kterou má dva syny. Starší Anthony pracuje pro The New York Times a mladší Chris je herec a zpěvák. Čtyři roky po rozvodu, tj. v roce 1979 si Jerry vzal broadwayskou tanečnici Elaine Cancillu, se kterou zůstal až do své smrti do roku 2004, kdy v 69 letech podlehl rakovině prostaty, ze které se dlouhé roky léčil. Elaine zemřela v 69. letech o pět let později na zápal plic.


20.10.1935
New York City, New York, USA
28.12.2004
Manhattan, New York City, New York, USA
Jerry Orbach csfd

Manna from HeavenChinese CoffeePrince of Central ParkThe Acting ClassBelle's Tales of FriendshipKráska a zvíře: Kráska v kouzelném světěVyhnanecKráska a Zvíře: Kouzelné VánoceAladin a král zlodějůKdyž mi odejdešBroadway BoundHaló, tady ShirleeMastergatePan Sobota večerUniverzální vojákČerná smrtCalifornia CasanovaKdo zabíjí nevinné manekýnkyKráska a zvířeNebezpečná hra na vojákyNemilosrdná spravedlnostPerry Mason: Případ bezohledného reportéraŠpatný odhadŠílenýIn Defense of a Married ManKojak: Nikdo není tak slepýSvět narubyPerry Mason: Případ muzikálové vraždyPoslední útěk do BrooklynuDisney Sing-Along-Songs: Very Merry Christmas SongsHříšný tanecI Love N.Y.Láska mezi zlodějiOut on a LimbTen, kdo mě hlídáSmrtící trikyVýrobce popularityBrewsterovy miliónyThe StreetsAn Invasion of PrivacyPán velkoměstaUnderground AcesWay They Were, TheAlex and the Doberman GangSentinelForeplayA Fan's NotesBanda, která neuměla pořádně stříletAnnie Get Your GunJohn Goldfarb, Please Come Home!Ensign PulverMad Dog CollTwenty-Four Hours in a Woman's LifeCop HaterFrajeři a sazeMartyZákon a pořádek: Porota


Aktualizace osobnostního profilu Jerry Orbach: 16.3. 2024 03:04