Lisa Niemi 67 let


Tato blonďatá kráska se narodila pod jménem Lisa Anne Haapaniemi 26. května 1956 v Houstonu (Texas) rodičům finského původu. Svůj životní úspěch si přivodila dost nechtě, když ve svých 15 letech začala chodit na kurs baletu – k matce Patricka Swayzeho! Ten si severské krásky samozřejmě všiml a za 5 let se slavila svatba. Vydržela s ním neuvěřitelných 34 let.

Od roku 1985 žili na farmě u Los Angeles, kde chovali psy, arabské hřebce a býky na rodeo. V interview v roce 2008 Patrick potvrdil, že ho Lisa inspirovala při psaní jeho hitu z roku 1987 „She's Like the Wind".

Niemi je nejen herečkou, ale i autorkou, producentkou a režisérkou. Jejím největším dílem je film POSLEDNÍ TANEC, v kterém s Patrickem hrála a režírovala jej na základě jejich hry (Without a Word), kterou napsali před 18 lety. Ta byla velice úspěšná a získala šest cen Drama Critics Awards. Film i hra byla o tanečních zkušenostech získaných v New Yorku, nicméně film zdaleka nebyl tak úspěšný jako hra. Před Patrickovou smrtí režírovala epizodu seriálu THE BEAST - MY BROTHER'S KEEPER, která se vysílala v dubnu 2009.


26.5.1956
Houston, Texas, USA
Lisa Niemi csfd

Beat AngelPoslední tanecDopisy od vrahaMladší a mladšíPřímý přenos z cely smrtiNejbližší příbuzenstvoManželské etudyOcelový mečSlamdanceZrozen ze síly bleskuMax HeadroomJá, Patrick SwayzeThe Making of 'Steel Dawn'ZvířePostavte se rakoviněThe View53rd Annual Golden Globe AwardsEntertainment TonightSaturday Night Live


Aktualizace osobnostního profilu Lisa Niemi: 21.3. 2024 18:04