Rick James (1948 - 2004)


Rick James byl jednou z nejznámějších hudebních ikon ve spojených státech na přelomu 70 a 80 let, zpěvák, skladatel, herec a hudební producent. Mezi jeho největší hudební hity patří např. skladba Super freak (její cover možná znáte od MC Hammer Can't touch this) a You and I. Kromě své muziky byl ovšem proslulý i svým divokým životním stylem a nadměrným užíváním drog. Ještě jedna věc patřila k Rickovi, a to jeho šílené účesy a paruky.

Rick James byl rozhodně více zpěvák a úspěšný producent než herec, rozhodně ale mu nemůžeme upřít i jeho herecký talent. Dne 6.8.2004 ho nalezl mtvého správce v jeho rezidenci v Burbanku v Kalifornii. Z pitevního protokolu bylo zjištěno, že byl pod vlivem silných barbiturátů a svého milovaného kokainu. Na jeho pohřbu, který proběhl v jeho rodném Buffalu prohlásil Eddie Murphy,že přišel o čast svého já.


1.2.1948
Buffalo, New York, USA
6.8.2004
Los Angeles, California, USA
Rick James csfd

DoživotíChappelle's ShowHollaGetting PersonalMěstečko South ParkA-TeamBitchin': The Sound and Fury of Rick JamesAmerická 80. létaVanilla Ice Archive40 Most Awesomely Bad Dirrty Songs... EverE! 101 Most Shocking Moments in Entertainment HistoryI Love the '70sVH-1 Where Are They Now?Motown 40: The Music Is ForeverBehind the MusicMotown 25: Yesterday, Today, ForeverThe Other Side of the TracksBusta Rhymes feat. Rick James - In the Ghetto20th Century Masters: The Best of 'The Temptations' - The DVD CollectionEddie Murphy - Party All the TimeNicki Minaj: Super Freaky GirlLL Cool J: Around the Way GirlMC Hammer - U Can't Touch ThisSurreal Life, TheVH1 Presents the 80'sThe American Music AwardsThe Toni Tennille ShowSaturday Night LiveRock ConcertThe Midnight SpecialDie DrehscheibeAmerican Bandstand


Aktualizace osobnostního profilu Rick James: 27.3. 2024 09:06