Paul Reiser 68 let


Paul Reiser se narodil v rodině Helen, ženy v domácnosti a Sama, prodejce zdravé výživy. Chodil na East side Hebrew institute z kterého pak odešel na Stuyvesant High School kde odmaturoval. Bakalářský titul posléze získal na Binghamton University kde studoval hudbu. Už ve svých mladých letech se zajímal o herectví. Pravidelně navštěvoval divadelní skupinu v Hinmann Collage "The Little Theater That Could" a mimo během letních prázdnin vystupoval v místních comedy barech kde si zlepšoval (spíše zkoušel) své schopnosti baviče, které se mu později staly vstupenkou do televize.

Co se týče televize tak první hlavní seriálovu roli dostal v MY TWO DADS, kde společně s Gregem Eviganem otce tehdy dvanátileté Staci Keanan. Seriál moc uspěch neměl, ale pro tehdy začínající Staci to byl dobrý start. Posléze přišla jeho nejznámější role MAD ABOUT YOU. V tomto, pro českého diváka dobře známém seriálu, odehrál společně s Helen Hunt sedm řad a získal mnoho televizních nominací a televizních cen. Např. nominace na Emmy, Zlatý Globus a American Comedy Award. Kromě uspěšnosti samotného seriálu si Paul s Helen dobře vydělali, když na konci seriálu pobírali oba v přepočtu 1.milion amerických dolarů za epizodu. Ale to jen tak pro zajímavost.

Kromě filmové a seriálové tvorby je Paul i spisovatel. Napsal dvě knihy, Couplehood a Babyhood, které jsou o jeho životě a jeho zkušenosti s otcovstvím. O uspěšnosti těchto knih svědčí fakt, že jsou na seznamu bestsellerů New York Times.

Jak už jsem uvedl, Paul je otcem dvou synů Ezra Samuela a Leona které má se svojí ženou Paulou Ravets, se kterou je ženatý od roku 1988. Pro zajímavost ještě mohu uvést, že své hudební nadání prokázal v Mad About You, kde pomohl složit uvodní znělku pro tento sitcom.


30.3.1956
New York City, New York, USA
Paul Reiser csfd

Beverly Hills Cop: Axel FoleyOtcovstvíScenes from an Empty ChurchHolka od koníŠpión, který mi dal kopačkyI Do... Until I Don'tJeptiškyJoshyKniha láskyMilesTemnota přicházíVálka proti všemDiagnóza: ŠampiónLife After BethWhiplashLiberace!KomiciPodzimní cestaPodraz.comŽeny proti mužůmCesta domůZačalo to jedné žhavé nociDruhá šancePros and ConsSbohem, láskoMr. WriteHoneymooners First Christmas, TheHoneymooners: The Really Lost Debut Episodes, TheRodinné modlitbyVěžMuž na ženěníCvociPolicajt v Beverly Hills IIYou Ruined My LifeČestné slovoOdd JobsVetřelciPolicajt v Beverly HillsSunset LimousineBistroBandaRebootStranger ThingsKominského metodaFosse/VerdonováJsem do tebe blázen


Aktualizace osobnostního profilu Paul Reiser: 30.10. 2023 10:55