Valerie Chow 53 let


Celým jménem Valerie Chow Kar-Ling se narodila jako jedináček v bohaté rodině v Hong Kongu. Byla však záhy poslána do Kanady, přesněji do Vancouveru. Do místa svého rodiště se vrátila ž v roce 1991, aby soutěžila o titul Miss Hong Kong. Skončila druhá za Amy Kwok, a na třetím místě se umístila další budoucí herečka Ada Choi. Valerie poté vystudovala v Hong Kongu práva, v roce 1993 obdržela titul.

I přes zmíněné problémy je rok 1995 je pro Valerie pracovně velmi vytížený, hrála v deseti filmech! Zmiňme třeba akční film Jeta Liho HIGH RISK, kde si zahraje zápornou roli, nebo wu-xia snímek Tsuie Harka THE BLADE, kde má roli femme fatale. V roce 1996 má roli v akčním drama STREET ANGELS, kde s ní účinkuje Simon Yam a Qi Shu. O rok později si zahraje menší roli v akčním filmu Corey Yuena Hero, kde má hlavní úlohu Takeshi Kaneshiro. V roce 1997 se Valerie rozhodne zkusit štěstí v USA. V roce 1998 má malou roli ve filmu PHANTOMS, kde hraje Ben Affleck a Peter O'Toole. Ale Valerie nemá prostě štěstí na role v USA a hlavně asi možnost výběru. Zahraje si v prvním díle tv série ONCE A THIEF, tento první pilotní díl režíroval John Woo. Přiznejme si ale, že Valerie má na víc, než hrát v akčních béčkových filmech jako FUTURE SPORT z roku 1998, nebo snímek BRIDGE OF DRAGONS z roku 1999, kde hraje po boku Dolpha Lundgrena. Náladu si vyspravila úspěchy na poli modelingu. V roce 1998 stala se mluvčí a jednou z tváří (jako první čínská žena) kosmetické americké značky Revlon, kterou propaguje Selma Hayek, Halle Berry, Melanie Griffith.

Valerie se v roce 2000 vrací do Hong Kongu. Ten samý rok má malou roli ve romantické komedii LOVE AT FIRST SIGHT, kde hraje Leon Lai, Maggie Cheung. V roce 2001 má hlavní roli v akčním snímku THE VAMPIRE COMBAT, tento film je občas komediálně laděný a utahuje si z různých klišé upírského a detektivního žánru, samozřejmě je přitomna i romantika. Hlavní mužskou roli má expert na bojová umění, taiwanská star Collin Chou. Ten samý rok si Valerie po dlouhé době zahraje s Tony Leungem v romantickém drama HEALING HEARTS, kde jednu z hlavních rolí ma Michelle Reis. Valerie se po dlouhé odmlce vrátí na tv obrazovky. Hraje totiž v roce 2001 v televizní sérii HEALING HEARTS hlavní roli, série i její výkon mají pochvalu kritiků. V roce 2002 se objeví ve filmu INNER SENSES - hororovém thrilleru s romantickou zápletkou. Spolu s ní tu hraje Karen Lam a Leslie Cheung. Film měl velký komerční úspěch, byl posledním snímkem Leslieho Cheunga. I přes předem ohlášený odchod ze světa televize a stříbrného plátna, tak Valerie natočí tv seriál TEARWAY DOCTOR. Tento 30-ti dílný seriál se měl odehrávat ve dvacátých letech v Šanghaji. Bohužel dodnes nebyl vysílán a leží někde ve skladu některého televizního studia. Kromě Valerie v seriálu hrála Ada Choi, Lawrence Ng, Dave Wang.

Valerie v rozhovoru z roku 2006 prohlásila, že se nehodlá vrátit do zábavního průmyslu, je šťastnější nyní v obyčejném životě vdané ženy. Jejím manželem se v roce 2005 stal Goveas Darryl William, indický bytový designér. Valerie i on žijí v Hong Kongu. Valerie pracuje jako mluvčí a publicistka pro různé společnosti. V březnu roku 2008 se jí narodila dcera. Valeriin oblíbený herec je Harrison Ford, z muziky má ráda The Pretenders, Franz Ferdinand, The Cure. Její oblíbený kreslený seriál je Tom a Jerry. Valerie byla velmi často oblíbeným terčem novinářů, kteří ji připisovali aféry s herci jako Tony Leung, Jackie Chan, Daniel Wu a další. Leslie Cheung v roce 2002 žertoval, že za to může asi její příjmení, které je tak problémové. Valerie bezpochyby patřila v devadesátých letech k nejhezčím a nejcharizmatičtějším herečkám hong-kongského filmu. Její krása i herecký talent se uplatňoval úspěšně i v pozdějších letech. Uvidíme, zda jí vydrží rozhodnutí do herecké branže už nevstoupit.


16.12.1970
Hong Kong, Hongkong
Valerie Chow csfd

Freaky StoryInner SensesJi su jiang shiXia gu ren xinYi jian zhong qingVyhnanecFuture SportPřízrakyHrdinaHong deng quBao zha lingCi Xi mi mi sheng huoDaoGui ba shiJiu wu tuo qiang nu jingKong zhong xiao jieVelké rizikoYe xing de xie houYue hei feng gaoZhi zhu nuChungking ExpressWan 9 zhao 5Xin nan xiong nan diAgenti z podsvětíChoi kin ye see lo paw


Aktualizace osobnostního profilu Valerie Chow: 15.3. 2024 12:52