Ho Hsiao 0 let


Hou Hsiao vlastním jménem Hou Yiu-Chung se narodil v Kwangtungské provincii v Číně 1.1.1958. V roce 1960 se přestěhoval do USA a akrobacii trénoval od útlého věku. Ve filmu se debutoval jako kaskadér už v 17 letech. Legendární akční režisér Lau Kar Leung s čichem na nové talenty si jej po návratu do Číny brzy všímá a Hou Hsiao se stává jeho učedníkem v bojovém stylu Hung Gar a podepisuje smlouvu u Shaw Brothers. Jakožto vynikající kaskadér, akrobat a akční choreograf hrál převážně vedlejší role vzpurných mladíků a nejvíce spolupracoval ve filmech režiséra Chiang Liang-Liu.

Jako akční režisér spolupracoval na 30 snímcích a i když jeho popularita nedosáhla takové úrovně jako od Kara Hui nebo Sammo Hunga v očích režisérů, spolupracovníků a fanoušků jde společně s Wah Yuenem o jednoho z nejlepších akrobatů, kaskadérů a akčních choreografů ze stáje Shaw Brothers.


3.3.2024
Henan, Čína
Ho Hsiao csfd

Wang jiao hei yeBleskQi du xian fengQing feng xiaRun for Life: Ladies from ChinaŽelezný opičákMilionářský expresŠťastné hvězdy v akciRed Force 2Srdce drakaVýcvik 36. komnatyEight Diagram Pole FighterThe Lady Is the BossLegendární zbraně Kung FuThe Fake Ghost CatchersYu mao san xi jin mao shuCheung booiThe Martial ClubCarry on Wise GuyKlan bílého lotosuNávrat do 36. komnaty ShaolinuMao shan jiang shi quanRošťák HeTian cai gong fuŠílený opičák kung-fu36. komnata ShaolinuHei shaHrdinové z východuKung Fu Means Fists, Strikes and SwordsLao hu tian jiTang langGong fu xiao ziHong Xi GuanSan de huo shang yu chong mi liuKungFu Stuntmen


Aktualizace osobnostního profilu Ho Hsiao: 3.3. 2024 09:35