Jennifer Lawrence 33 let


Když se Vám podaří spojit cílevědomost, pracovitost a jedinečný talent, můžete si být jisti, že výsledkem bude něco mimořádného. Jennifer Shrader Lawrence věděla od začátku, kým chce být. Vyrůstala se dvěma staršími bratry v Kentucky, kde jako malá účinkovala v místním divadle, dokud se ve čtrnácti letech nerozhodla, že zkusí svoje štěstí v New Yorku.

Cestu do záře reflektorů zpečetila její role dospívající dívky Ree v dramatu Do morku kosti. V konkurzu musela obstát v konkurenci více než 300 uchazeček. Snímek ji vynesl řadu ocenění, včetně nominace na Zlatý glóbus a Oscara. Ve věku 20 let se stala druhou nejmladší herečkou, která kdy byla nominována na nejprestižnější filmové ocenění. O rok později se objevila v černé komedii The Beaver a nezávislém filmu Like Crazy. Ve stejném roce se jí dostalo velké cti, když se stala členkou Akademie filmového umění a věd.

V roce 2011 ztvárnila postavu Mystique v komiksovém hitu X-Men: First Class. Premiéra druhého dílu je naplánována na červenec 2014, kdy do kin vtrhne pokračování s názvem X-Men: Days of Future Past. Navzdory slibně se rozvíjející kariéře si získala celosvětovou popularitu až svou rolí v post-apokalyptické sérii Hunger Games. Jennifer změnila svým ztvárněním Katniss Everdeen způsob, jakým byl doposud vnímán akční žánr. Vůbec poprvé byla postavena úspěšná akční série kolem hlavní ženské hrdinky. Média jí okamžitě přiřkla titul finančně nejúspěšnější hrdinka vůbec. Pokračování Catching Fire dorazí do kin letos v listopadu. Závěrečný díl Mockingjay rozdělený na dvě části pak v roce 2014, resp. 2015.

V loňském roce se objevila po boku Bradleyho Coopera v romantickém dramatu Terapie Láskou. Její postava Tiffany ji vynesla Zlatý Glóbus a Oscara. Ve 22 letech se stala druhou nejmladší držitelkou zlaté sošky v historii. Spolupráce s Bradleym jí očividně svědčí. Ještě letos se totiž objeví bok po boku ve snímku Serena a kriminálním drama American Hustle.


15.8.1990
Louisville, Kentucky, USA
Jennifer Lawrence csfd

Mob GirlNic ve zlýmMostyK zemi hleď!X-Men: Dark PhoenixRudá volavkamatka!PasažéřiX-Men: ApokalypsaHunger Games: Síla vzdoru 2. částJoyHunger Games: Síla vzdoru 1. částSerenaX-Men: Budoucí minulostHunger Games: Vražedná pomstaThe Devil You KnowŠpinavý trikDům na konci uliceHunger GamesTerapie láskouPan BobrX-Men: První třídaZamilovaníWinter's BoneGarden PartySpálené životyThe Poker HouseCompany TownPearsonoviMédiumOdložené případyMůj přítel MonkSmoshHollywood's Hard Hitters: Women in ActionAmy v očekáváníUnbreaking America: Solving the Corruption CrisisFrontline100 YearsA Beautiful PlanetMutant vs. Machine: The Making of 'X-Men: Days of Future Past'


Aktualizace osobnostního profilu Jennifer Lawrence: 8.12. 2023 17:46