Dan Futterman 56 let


Dan Futterman, americký herec a scénárista, se narodil 8. června 1967 v Brooklynu, New York. Byl vychován v konzervativním judaismu. Později vyrůstal v Larchmontu a graduoval V Columbian University v roce 1989. Nyní je ženatý s televizní spisovatelkou Anyou Epstein, se kterou má dvě dcery Sylvii a Eve.

Poprvé si Futterman zahrál ve filmu zločince, který vyhrožuje Robinu Wiliamsovi ve filmu THE FISHER KING. Dále si zahrál v romantických komediích BREATHING ROOM a 'TIL CHRISTMAS v roce 1996. V tomtéž roce účinkoval ještě ve snímcích FAR HARBOR a MR. SPRECKMAN'S BOAT nebo ve filmu THE BIRDCAGE, kde si zahrál syna vlastníků nočního klubu. Objevil se také ve SHOOTING FISH v roce 1997. Dále si zahrál ve filmu s tematikou gayů URBANIA (založené na hře URBAN FOLK TALES) v roce 2000. A také ve snímcích ENOUGH (2002) a v A MIGHTY HEART, kde si zahrál s Angelinou Jolie reportéra Daniela Perla. V nejbližší době se má objevit ve filmu RIGHTEOUS KILL, s hvězdami jako Al Pacino či Robert De Niro.

Futterman také hrál v několika televizních filmech. V roce 1998 společně s Mickey Rourkem ve filmu THICKER THAN BLOOD, dále v dramatu ze Druhé Světové války WHEN TRUMPETS FADE, kde si mimo jiné zahráli i Ron Eldard a Martin Donovan. Další rok(1999) se objevil například v televizním seriálu stanice CBS: JUDGING AMY. Dále v dramatech RELATED a BROTHERS & SISTERS.

Dan Futterman také napsal scénáře například k filmu CAPOTE, který režíroval jeho přítel Bennet Miller.


8.6.1967
Silver Spring, Maryland, USA
Dan Futterman csfd

Ahoj, musím už jítOprávněné vraždySíla srdceGerald L'Ecuyer: A Filmmaker's JourneyDostUrbania1999Hustší než krevKdyž utichly trumpetyFixlováníBreathing RoomFar HarborPtačí klecRočník 61Tracey Takes on New YorkBig Girls Don't Cry... They Get EvenNáš milý nebožtíkDaughters of PrivilegeKrál rybářPolitická hraWill a GraceSoudkyně AmySex ve městěAnother WorldHon na liškuCapoteAmerican RustThe Looming TowerGracepointV odborné péči


Aktualizace osobnostního profilu Dan Futterman: 21.3. 2024 20:54