Matthew Morrison 45 let


Americký divadelní a televizní herec a zpěvák Matthew James Morrison se narodil 30. října 1978 v kalifornském Fort Ord. Inspirací pro herectví mu byl divadelní tábor a účinkování ve školních divadelních hrách a muzikálech. Na střední škole, na níž byl předsedou, hrál fotbal a byl králem školního plesu. Vystudoval NY University´s Tisch School of the Arts a Orange County High School of the Arts.

Morrison je spíše divadelní a seriálový herec, a proto je jeho filmový rejstřík celkem stručný. Objevil se například v méně úspěšné americké komedii MARCI X (2003) a dále pak v romantických komediích jako ŽIVOT PODLE DANA (2007) se Stevem Carellem a HUDBU SLOŽIL, SLOVA NAPSAL (2007) s Drew Barrymore a Hughem Grantem.

Morrison byl zasnoubený s americkou herečkou Chrishell Stause. Za svou roli v GLEE byl za rok 2010 nominován na Zlatý glóbus a cenu Emmy (které se budou předávat 21. srpna 2010). Za stejnou roli vyhrál za rok 2010 cenu Screen Actors Guild (za Nejlepší sborové vystoupení v komediálním seriálu) a za rok 2009 Satellite Award (za Nejlepšího herce v muzikálu). Za zmínku také stojí nominace na cenu Tony (2005) za roli Fabrizia Nacarelliho v muzikálu "The Light in the Piazza".


30.10.1978
Fort Ord, California, USA
Matthew Morrison csfd

Dr. Seuss' the Grinch MusicalCrazy AlienTulipánová horečkaReality ShowHurá na fotbalJak porodit a nezbláznit seGlee: Director's Cut Pilot EpisodePoslední cestaHudbu složil, slova napsalMoje žena a jiné katastrofyNice Girls Don't Get the Corner OfficeŽivot podle DanaO princezně na hráškuMarci XAmerican Horror StoryChirurgovéDobrá manželkaZnovu 20GleeCleveland showOaks, The


Aktualizace osobnostního profilu Matthew Morrison: 3.11. 2023 19:05