Jan Václavík 51 let


Jan Václavík zvaný Vajan se narodil ve Vsetíně v roce 1972. Žije v Halenkově a vystudoval vsetínské Gymnázium. Po neúspěšných přijímačkách na vysokou školu si užil prázdniny a po nich pro nedostatek pracovních příležitostí vzal dělnickou profesi v továrně. Po základní vojenské službě prošel pestrou paletou různých zaměstnání. Počítačový grafik, řidič taxi, vedoucí obchodního oddělení, číšník v restauraci i pingl na zahrádce na koupališti, promotion manager a moderátor v regionálním rádiu a další. V roce 1997 pochopil, že ho nemusí nikdo zaměstnávat, a tak se stává sám sobě zaměstnavatelem. Otevírá ve Valašském Meziříčí prodejnu a věnuje se obchodu. V roce 2004 založil další firmu, která je zaměřena na informační a internetové technologie. V roce 2008 sloučil dvě firmy v jednu a v ní zastává manažerskou pozici. Změna je život, proto letos v květnu s prodejem služeb mobilního operátora ve Valmezu skončil a nyní chystá něco nového.

Řídí kde co. Třeba kolo, motorku, auto, dodávku, nákladní auto, auto vybavené modrým majákem, loď do 30BT výtlaku, čtyřkolku, sněžný i vodní skůtr, vysokozdvižný vozík, obsluhuje veškerou hasičskou techniku a další stroje. Zkusil i bagr. Kamion je meta, splněná teprve loni. Poslední dva roky se věnuje létání s drony (vícerotorové vrtulníky), které také prodává. Letadlo je také vzrušující přístroj. Vajan letí, manévrovat manévruje, ale nepřistane. :-) Což je docela průšvih, ale zatím si vždy vzal někoho, kdo to umí, takže žije.

A jsme u toho. Žije! Žije divadlem, jak jen to jde. K divadlu se přivedl sám. Pomineme-li první účinkování na divadelních prknech původního jeviště Lidového domu v Halenkově, kterými byly školní akademie či ukázky spartakiádních skladeb, datujme vajanovo „první hraní" někde do třeťáku na gymplu, kde si střihnul roli studenta ruského jazyka, zkoušeného ze slovíček. To byl rok asi 1988. Následovala dlouhá pauza, která vyvrcholila založením Halenkovského ochotnického souboru v roce 1999.

Vajan chtěl hrát divadlo, proto zpracovával svou kamarádku Marcelu Kopeckou tak dlouho, až dali dohromady partu šikovných lidí, kteří nazkoušeli gogolovu Ženitbu. Vladan Tomeček, režisér tohoto představení, byl zdrojem zkušeností, rad a příběhů z JAMU a divadel. Toto úžasné zájezdní představení ukončily osobní rodinné plány některých členů souboru a protože se rozstěhovali po republice, už se znovu nedali dohromady.


31.10.1972
Vsetín, Československo
Jan Václavík csfd

Když přijde KryštofMetanolTehdy spoluDědaOkresní přebor - Poslední zápas Pepika HnátkaU mě dobrýČetníci z LuhačovicDoktor MartinOkresní přeborDoma


Aktualizace osobnostního profilu Jan Václavík: 31.10. 2023 10:05