Talulah Riley 38 let


Narodila se 26. září 1985 ve východoanglickém Hertfordshire. Že její jméno neznáte? Tak si ho velmi rychle zapamatujte. Talulah Riley totiž rozhodně patří a také je považována za jedno z vycházejících hereckých sluncí minimálně britského, ne-li světového filmového nebe.

Samotná Talulah v Hertfordshiru navštěvovala a stuodavala několik škol - Cheltenham Ladies College (Cheltenhamská dívčí univerzita), Haberdashers' Aske's School for Girls (Galanterní škola pro dívky) a Berkhamsted Collegiate School. I přes nespokojenost rodičů po svých 18. narozeninách zanechala školy a zaměřila se primárně na svou hereckou dráhu. A zjevně udělala to nejlepší, co mohla.

Svou hereckou kariéru nastartovala rolí mladé Angely v PĚTI MALÝCH PRASÁTKÁCH, kde si zahrála s famózním detektivem Herculem Poirotem, resp. Davidem Suchetem. Debutem ale bylo její vystoupení v roce 2005 v divadle Old Vic během inscenace The Philadelphia Story - původně Brodwayské romantické filmové komedie z roku 1940. Věci následně nabraly rychlý spád a brzy poté se Talulah splnil její dětský sen - dostala roli Mary Bennetové a zahrála si po boku Keiry Knightley či Brendy Blethyn. Poté si zahrála v další filmové adaptaci Agathy Christie - Slečně Marplové, konkrétně filmu NENÍ KOUŘE BEZ OHÝNKU. Následovaly hlavní role ve filmech či seriálech jako HOLKY Z NAŠÍ ŠKOLKY, NEARLY FAMOUS, PHOO ACTION či DOCTOR WHO.

V současné době je Talulah zasnoubena s jihoafrickým rodákem a podnikatelem Elonem Muskem. Svatbu plánují na rok 2010.


26.9.1985
England, Velká Británie
Talulah Riley csfd

Fotr je zpátkyBloodshotThe Last WitnessScottish MusselThe Bad Education MovieSubmergedHlasThor: Temný světBílá žábaKšeft na jeden denThe KnotDilemaLáska a nedůvěraPočátekKolej Sv. Trajána 2: Legenda o zlatu rodu FrittonůPiráti na vlnáchPhoo ActionHolky z naší školkyPýcha a předsudekPistolWestworldPán časuNearly FamousSlečna MarplováAgatha Christie's PoirotElon Musk: The Real Life Iron ManInception - Making of filmThe Summer HouseHollywood InsiderLive from Studio FiveHBO First Look


Aktualizace osobnostního profilu Talulah Riley: 30.10. 2023 20:27