Jaroslava Zimová-Leufenová 62 let


Jaroslava Zimová se narodila ve Strakonicích, přesto své mládí prožila v Ústí nad Labem, kde také vystudovala gymnázium. Poté se na nějaký čas přestěhovala do Brna, aby nastoupila na Janáčkovu Akademii Múzických Umění. Koncem 80. let přichází i první menší televizní role v koprodukčním seriálu DOBRODRUŽSTVÍ KRIMINALISTIKY.

V současné době se mimo herectví věnuje také propagaci tvorby divadla v Kladně, kde zastupuje oddělení public relations. Podílí se i na vytváření divadelních choreografií. V celkovém součtu bylo takových pohybových spoluprací přes 45, z toho dvakrát v Opeře Národního Divadla.

Co se týče hereckých ocenění, Jaroslava Zimová byla roku 2004 v širší nominaci na cenu Thálie. Zajímavostí je, že dokonale ovládá němčinu. Prvotním impulsem pro zdokonalení tohoto jazyka bylo seznámení se s budoucím manželem. Má ráda dobré věci a bikram jogu. Její, zatím poslední, filmová role byla ve snímku režisérky Věry Chytilové HEZKÉ CHVILKY BEZ ZÁRUKY.

Pochází z rodiny stavebního inženýra a inspektorky ve školství, má jednu sestru. Sama se již také usadila a založila rodinu. Její manžel pochází z Cách. Společně mají dvě děti a v současnosti žijí poblíž Ústí nad Labem.


23.9.1961
Strakonice, Československo
Jaroslava Zimová-Leufenová csfd

Hezké chvilky bez zárukyMalinový koktejlMísto zločinu České BudějovicePřípady 1. odděleníMísto zločinu OstravaOrdinace v růžové zahraděUliceDobrodružství kriminalistikyRodina a já


Aktualizace osobnostního profilu Jaroslava Zimová-Leufenová: 3.11. 2023 15:31