Mariel Hemingway 62 let


Americká herečka, vnučka spisovatele Ernesta Hemingwaye a mladší sestra herečky a modelky Margaux Hemingway, se narodila 22. listopadu 1961 v Mill Valley v Kalifornii. Své křestní jméno získala podle názvu kubánského přístavu, kam její otec a děda s oblibou jezdili rybařit. Nutno dodat, že dopadla ještě dobře, neboť její starší sestra Margaux byla pro změnu pojmenovaná po víně Chateau Margaux, které jejich rodiče měli v oblibě. Dětství prožila Mariel v Idahu, kde žil její otec a i dědeček tam často pobýval, když psal své romány. Dědu Ernesta však nikdy osobně neviděla, neboť zemřel pár měsíců před jejím narozením. Své mládí také hodně trávila i v New Yorku a Los Angeles.

Její pravděpodobně nejúspěšnější role přišla v roce 1979 ve filmu Woodyho Allena MANHATTAN, kde za postavu Tracey byla nominována na Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. V roce 1982 se objevila ve snímku PERSONAL BEST, který proslul odvážnými lesbickými scénami. O rok později ve filmu STAR 80 ztvárnila hlavní roli skutečného, tragického příběhu playmate Dorothy Stratten, kterou znásilnil a zavraždil její bývalý manžel. Kvůli tomuto filmu si nechala zvětšit ňadra (z jedniček na trojky mimochodem) a implantáty si poté dala odstranit až v roce 2001, když jeden z nich prasknul (teď má podle údajů z internetu dvojky).

Přestože se na veřejnosti propírala její sexualita a bulvární media o ni často tvrdily, že je lesbička, brala Mariel tyto zvěsti s humorem a těžkou ránu těmto fámám uštědřila dne 9. prosince 1984, kdy se vdala za spisovatele a režiséra Stephena Crismana s nímž má dvě dcery Dree a Langley.

Určitým paradoxem je, že své nejzajímavější filmy natočila na začátku své filmové kariéry. Z těch pozdějších stojí za zmínku snad jen její účast ve filmu POZOR NA HARRYHO (1997), kde si zopakovala svou úspěšnou spolupráci s Woody Allenem. Za zmínku také stojí její účast v seriálu CIVIL WARS (1991), za kterou v roce 1993 získala svou druhou nominaci na Zlatý globus. V letech 2002 a 2006 vydala dvě knížky o józe, meditaci, o tom, jak být zdravý a krásný.


22.11.1961
Mill Valley, California, USA
Mariel Hemingway csfd

God's Country SongOn Sacred GroundGrace and GritThe Wall of MexicoPapá Hemingway: Pravdivý příběhLap DanceRise of the ZombiesAy Lav YuMy SuicideZlatí chlapciAir Force 2The PrinceVražedná posedlostVzestup Arnolda SchwarzeneggeraAmerican ReelPrvní výstřelWarning: Parental AdvisoryParfémČtyřhraKandidátiPrezidentova dceraTři jsou víc než dvaKiss of a StrangerMalí mužiKonec cestyPlačící dítěTemný úplněkZdání klameBláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapasNormandy: The Great CrusadeZoufaláUpadnout v nemilostVolání pustinyŠílenýOheň, led a dynamitSteal the SkyThe Suicide ClubZápad slunceSuperman 4Jiný životVražedný rájStar 80Personal BestI Want to Keep My Baby!RtěnkaEleventh HourRosamunde PilcherCentral Park WestRoseanneCivil WarsPříběhy ze záhrobí


Aktualizace osobnostního profilu Mariel Hemingway: 14.3. 2024 14:16