Richard Hammond 54 let


Oblíbený britský moderátor Richard Hammond se narodil 19. prosince 1969 v Shirley. Svoji moderátorskou kariéru odstartoval v několika rozhlasových stanicích. V rádiích vystupoval až do roku 2002 kdy vyhrál konkurs na moderátora motoristického pořadu TOP GEAR.

Díky své popularitě dostal nabídky moderovat i jiné pořady. A tak jej můžeme potkat například v pořadu o svérázném pojetí vědy BRANIAC, v dětském pořadu o vědě BLAST LAB a nebo v britské podobě populární americké soutěže WIPEOUT. Richard sám také napsal 2 knihy. Ty pojednávají o jeho zážitcích z natáčení TOP GEAR a osobní postřehy.

Doslova osudovým se pro něj stává čtvrtek 21. 9. 2006. Zkoušel v rámci natáčení TOP GEAR překonat rychlostní rekord Velké Británie v dragsteru Vampire. Dosavadní rekord byl 483 km/h. Rekord překonal hned v první jízdě, kdy dosáhl rychlosti přes 500 km/h. V druhé jízdě už do cíle nedorazil. Jeho dragster chytil při brzdění padáky defekt a skončil úplně zdevastovaný v kotrmelcích vedle cesty. Tuto nehodu naštěstí přežil, i když si několik dní pobyl v nemocnici. Nehoda ho nezměnila a tak dál pořadu dodává další střelené nápady.

V současné době žije se svou ženou Amandou Etheridge a svými dvěma dětmi v Herefordshire. Rád hraje na basovou kytaru, má rád americké auta (sám vlastní Shelby Cobra, Dodge Challenger a Dodge Charger) a rád jezdí na kole. Diváci mu dali přezdívku Hammster, která se ho drží dodnes.


19.12.1969
Solihull, West Midlands, England, Velká Británie
Richard Hammond csfd

The Grand TourCrazy ContraptionsRichard Hammond's Brain ReactionTop Gear speciál: Nejlepší závodyTop Gear speciál: Od A do ZTop Gear - The Burma SpecialTop Gear speciál: Napříč ItáliíTop Gear: Patagonský speciálTop Gear: To nejlepší z BritánieVědecky prověřenoTo nejlepší z Top Gearu: Top 41Top Gear: Africa Special, Part 1Top Gear: Africa Special, Part 2Top Gear: The Great African AdventureSport Relief Goes GlobalHard Drive with Richard HammondTop Gear: Indický speciálTop Gear: Middle East SpecialDrtivá porážkaTop Gear: Bolivia SpecialTop Gear: Vietnam SpecialTop Ground Gear ForceHrdinové z vrtulníkuTop Gear of the PopsTop Gear: Botswanský speciálTop Gear: Polární speciálTop Gear: US SpecialPetrolheadsTop Gear: Olympijský speciálJack Dee Live at the ApolloRI:SETop Gear 2010Friday Night with Jonathan RossThe Wright Stuff


Aktualizace osobnostního profilu Richard Hammond: 3.4. 2024 08:11